با حضور فرماندار اردبیل؛
مجری طرح های آبرسانی شرکت آب منطقه ای اردبیل در این بازدید عنوان کرد: هرچند سد یامچی با اهداف کشاورزی احداث شده بود اما برای تامین آب شرب اردبیل به میزان هزار و 200 لیتر در ثانیه برنامهریزی انجام شد به طوری که ما جلوی بسته شدن ردیف اعتباری این پروژه را با ارائه گزارش تحلیلی از ضرورت تامین آب با کیفیت در اردبیل گرفتیم تا برای برج آبگیر با هدف برداشت آب از لایههای بالای سد منابع مورد نیاز تامین شود.
جبرائیل رمضانی یادآور شد: ما در چهار تا پنج ماه از سال شاهد گلهمندی هموطنان از رنگ، طعم و مزه آب مصرفی در اردبیل بودیم چرا که برداشت از همان نقطه برداشت کشاورزی با کیفیت پایین و مرغوبیت کمتری انجام میشد که برای از بین بردن این مشکل از سال 92 کار طراحی و اجرای برجهای آبگیر را آغاز کرده و در دستور کار قرار دادیم.
وی تصریح کرد: ما برای حل مشکل به صورت مقطعی با دانشگاه علم و صنعت که تجربیات بسیار خوبی در احداث اسکلهها داشتند وارد مذاکره شدیم تا چهار بارج شناور را با حداقل هزینه اجرا کنیم تا در فصولی از سال که لایهبندیهای حرارتی انجام میشود بتوانیم آب باکیفیتی را تولید و تحویل هموطنان دهیم.
مهندس رمضانی به پیچیدگی و پرریسک بودن این پروژه اشاره کرد و گفت: برج آبگیر در حال حاضر با 70 درصد پیشرفت در حال اجرا است و امسال 8 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه پیشبینی شده که البته با رایزنیها که داشتیم این رقم را تا 17 میلیارد تومان افزایش دادیم تا این پروژه سال آینده تکمیل و راهاندازی شود.
مجری طرح های آبرسانی شرکت آب منطقه ای اردبیل درمورد سه زون داخل شهر تصریح کرد: زون دوم به بهره برداری رسیده و زون اول نیز به طول 23 کیلومتر در حال انجام است و از زون سه نیز چهار کیلومتر اجرایی شده و مابقی نیز به سرعت به انجام میرسد.
وی با بیان اینکه برای تکمیل زونهای آب شرب اردبیل 25 میلیارد تومان هزینه خواهد شد، افزود: تصفیهخانه مدل دو یامچی و خط انتقال آب در مرحله طراحی قرار دارد و با توجه به اینکه 120 میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا این پروژه تکمیل شود ضروری است تا به شکل بیاوتی این پروژه را همچون تجربه موفق در پروژه آبرسانی خلخال اجرایی کنیم.
مهندس رمضانی در پایان وضعیت آب شرب اردبیل را بحرانی خواند و بر لزوم پایدار نمودن ردیف اعتباری طرح آبرسانی اردبیل و همچنین تخصیص ردیف جدید اعتباری برای انتقال آب تاکید نمود.