در راستای نشر و ترویج دستاورد طرحهای تحقیقاتی؛
رئیس گروه تحقیقات و ارتباط با دانشگاه شرکت آب منطقه ای اردبیل با اشاره به اهداف این طرح تحقیقاتی که از سال 93 و با همکاری دانشگاه تهران بعنوان مجری آغاز شده بود تصریح کرد: شناخت دشت اردبیل و نقشه سازی مشخصاتی نظیرکاربری اراضی و آبهای زیرزمینی منطقه، بررسی وضعیت کمی و کیفی منابع آب های زیرزمینی در دشت اردبیل بر اساس اطلاعات موجود و شناسایی اثرات زیست محیطی ناشی از افت آبهای زیرزمینی در منطقه از جمله اهداف این طرح تحقیقاتی می باشد.
مهندس بابک خیاط رستمی همچنین تعیین مناطق دارای اولویت رسیدگی و ارائه راهکارهای مدیریتی کاهش اثرات زیست محیطی افت آب های زیرزمینی در رابطه با این مناطق و ارائه اقدامات مدیریتی و راهکارها جهت کاهش و مقابله با اثرات زیست محیطی ناشی از افت سطح آب زیرزمینی در دشت اردبیل را از دیگر اهداف طرح ذکر نمود.
وی اظهار کرد: در این طرح با هدف بررسی اثرات زیست محیطی افت سطح آب زیرزمینی در دشت اردبیل ابتدا اقدام به مطالعات پیشین، جمع آوری داده ها، تعیین روش، مطالعه ویژگی های مختلف دشت اردبیل شد. در ادامه برای دستیابی به اهداف اقدام به استخراج نقشه های کاربری زمین برای زمان های سپری شده و شبیه سازی وضعیت آینده کاربری در دشت گردید. میزان تغییرات فضایی و زمانی کاربری های زمین در منطقه موردمطالعه قرار گرفت.
رئیس گروه تحقیقات و ارتباط با دانشگاه شرکت آب منطقه ای اردبیل عنوان کرد: تغییرات کمی و کیفی آب های زیرزمینی دشت نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و هم چنین همانند بخش مطالعات کاربری زمین، وضعیت کمی و کیفی آب های زیرزمینی دشت برای آینده پیش بینی شد. سپس ارتباط بین تغییرات کاربری زمین و تغییرات کمی و کیفی آب های زیرزمینی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. در بخش آخر با استفاده از رهیافت ارزیابی یکپارچه محیط زیستی اقدام به بررسی جامع دلایل و اثرات محیط زیستی افت آب های زیرزمینی دشت اردبیل در راستای ارائه راهکارهای مدیریتی گردید.
مهندس خیاط رستمی با بیان اینکه گزارش نهایی طرح جهت کاربردی نمودن یافته ها به واحد تخصصی مربوطه تحویل گردید، تصریح کرد: تعیین آب بهای بخش کشاورزی، تغییر الگوی کشت و تهیه الگوی کشت بهینه با توجه شرایط زمین و اقلیم منطقه، مشارکت عمومی در مدیریت حوضه آبخیز دشت زیر نظر شرکت تعاونی مردم نهاد و همکاری سازمانی، تلاش برای ایجاد سیستم های جدید و تغییر سیستم های سنتی آبیاری، مدیریت کاربری زمین و انتقال آب به دشت اردبیل از جمله خلاصه یافته های این طرح به عنوان راهکارهای مدیریتی می باشد.