مدیرعامل آب منطقهای اردبیل:
داود نجفیان صبح امروز در سمینار آموزشی مدیریت و کاهش خطرات سیلاب در سالن اجتماعات شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به اینکه رودخانهها در طول حیات بشریت همواره به عنوان منشاء حیات بودهاند و انسانها از آن بهرهمند شدهاند، اظهار کرد: کرد: دستکاری در حریم رودخانه توسط همین بشر و عدم رعایت حریم آن در گذشته و حال باعث ایجاد مشکلاتی در حیات شده است.
وی دستکاری در حریم رودخانه و همچنین در بستر آنها را عامل اصلی تشدید خسارات سیلاب عنوان کرد و افزود: برای جلوگیری از تشدید خسارتهای سیلاب در جامعه باید کلیه دستگاههای اجرایی و نظارتی به وظایف خود در کنار مجموعه وزارت نیرو عمل کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: تاکنون 76 کیلومتر از مسیر رودخانهها در استان اردبیل ساماندهی شده است.
نجفیان تصریح کرد: برای حفظ شرایط رودخانهها باید کلیه دستگاههای اجرایی از جمله شهرداریها کمک حال آب منطقهای باشند.
وی تعداد رودخانههای استان را 137 مورد ذکر کرد و گفت: طول رودخانههای استان 3 هزار و 400 کیلومتر است که عمده آنها در سه حوزه آبریز قزلاوزن در جنوب استان، بالهارود و درهرود در غرب و شرق استان و ارس که بزرگترین حوزه آبریز استان است، جریان دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل احداث سدها را در کنترل سیلاب موثر دانست و یادآور شد: وقوع برخی سیلابها با دبی 1400 در سطح استان در گذشته به ثبت رسیده که برای جلوگیری از تشدید خسارتهای آن باید همیشه آماده و مهیا باشیم.
نجفیان با اشاره به قوانین روشن وزارت نیرو برای مقابله با تجاوز به حریم رودخانهها تصریح کرد: عدم رعایت قوانین در خصوص تجاوز به حریم رودخانهها عامل اصلی در تشدید خسارات سیلاب در گذشته بوده است.
وی با اشاره به اینکه تا به حال بیش از یک هزار و 863 کیلومتر از حریم بستر رودخانهها توسط شرکت آب منطقهای اردبیل مطالعه شده است، تصریح کرد: تاکنون 132 کیلومتر از حریم رودخانههای استان بازگشایی و آزادسازی شده و همچنین بالغ بر 76 کیلومتر از مسیر رودخانهها ساماندهی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه تا به حال 286 کیلومتر از رودخانههای استان روپرگذاری شده است، اظهار کرد: یک هزار و 300 کیلومتر از اراضی استان که در گذشته توسط طغیان سیل از دسترس خارج شده بودند، آزاد سازی شده و به چرخه بازگشته است.
نجفیان همچنین چاپ و توزیع کتابچهها و بروشورهای مرتبط با امر مخاطرات سیلاب، نصب بنر در محدوده سل خیز و هماهنگی با دستگاههای اجرایی علیالخصوص با شهردارها را از دیگر اقدامات انجام گرفته شرکت در حوزه جلوگیری از خسارات سیلاب عنوان کرد.
وی با اشاره به دغدغههای اصلی شرکت آب منطقهای اردبیل در کنترل سیلاب عنوان کرد: تعیین بستر رودخانهها در محدوده شهرها توسط شهرداران و تخصیص اعتبارات مناسب توسط دولت به شهرداران برای انجام مطالعات برای کنترل سیلاب رودخانهها در حریم شهرها را از جمله دغدغه شرکت آب منطقهای است.