معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اردبیل:
اقبال عباسی ظهر شنبه در جلسه تکریم و معارفه مدیران عامل شرکت آب منطقهای اردبیل تصریح کرد: هرچند آب نعمت الهی است اما حق استان اردبیل از مدیران آبی کشور ادا نشده است.
وی افزود: ما در سالهای اخیر به غیر از تخصیص یک میلیارد دلار از محل اعتبارات مرزی به پروژههای آبی استان تخصیص مطلوب دیگری نداریم و این در حالی است که استان اردبیل که زمانی در منابع آبی مشکل نداشت امروز به مشکل برخورده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اردبیل مصداق اقتصاد مقاومتی در این استان را حوزه آب و خاک دانست و افزود: حوزه آبی این استان نیازمند نگاه و مدیریت ویژه است.
عباسی با تأکید به اهمیت مدیریت یکپارچه منابع آبی گفت: اینکه چه میزان آب، از چه منابعی، چه زمانی تأمین، استحصال، ذخیره و مصرف میشود اهمیت ویژه دارد.
وی با بیان اینکه از ۴۱۲ میلیارد مترمکعب ذخایر آبی کشور ۹۰ درصد در بخش کشاورزی و آن هم ۹۰ درصد به شکل سنتی مصرف میشود، اضافه کرد: از پنج هزار رودخانه کشور، ۱۰۰ مورد مرزی است و متأسفانه بخشی از منابع آن از دست میرود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اردبیل با ذکر مثالی به هدررفت منابع بالخلی چای در اردبیل اشاره کرد و گفت: جای تأسف است که حتی دیوارکشی این رودخانه با اعتبارات ناچیز شهرداری اردبیل انجام میشود و برای استحصال منابع آن اقدامی صورت نمیگیرد.
عباسی با تأکید به اینکه تعادل بخشی عرضه و تقاضا در مدیریت منابع آبی مورد غفلت است، افزود: در مغان منابع آبی قابلتوجهی از دست میرود و حتی اراضی کشاورزی را زه دار کرده است؛ در حالی که بهرهبرداری صحیح میتواند تأثیرات اقتصادی قابلتوجهی داشته باشد.
وی با تأکید به اینکه در خود استان پروژه سد داریم که ۱۰ سال است اجراشده اما چون از شبکه آن خبری نیست عملاً مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است، متذکر شد: به عنوان مثال سد کوثر امسال به بهرهبرداری میرسد اما زمان مشخصی برای اجرای شبکه متصور نیست.
وی به ضرورت استفاده از ظرفیت دانشبنیان در مهار آبها تأکید کرد و بیان داشت: لازم است حوزه مدیریت آبی استان با نگاهی به دانشبنیان ارزشافزوده ایجاد کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اردبیل شاهبیت کار در حوزه آب استان را سه مقوله تعادل بخشی عرضه و تقاضا، بهرهور کردن حوزه آب و توجه به اقتصاد مقاومتی برشمرد.
عباسی با تأکید به اینکه نمیتوان در حوزه آب منتظر اعتبارات کوچک ماند اضافه کرد: لازم است اصول درونزا، برونگرا، مردمی بودن، عدالت محور بودن و دانشبنیان بودن اقتصاد مقاومتی در پروژههای آبی استان به کار گرفته شود.