به منظور پیگیری آخرین وضعیت پروژه پایاب سد خداآفرین صورت گرفت؛
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل در این بازدید با بیان اینکه پروژه پایاب سد خداآفرین به عنوان یکی از پروژههای مرزی می باشد، گفت: این پروژه که 62 هزار هکتار از اراضی دیم تراس دوم دشت مغان را آبیاری میکند از طریق رود ارس تأمین میشود که 52 کیلومتر این پروژه در محدوده استان آذربایجان شرقی و 92 کیلومتر در محدوده استان اردبیل است.
مهندس اصغر سلیمان زاده با بیان اینکه پروژه پایاب سد خداآفرین از سال 83 آغاز شده و تا سال 91 تنها 17 درصد پیشرفت داشته و برای آن 160 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده بود، اظهار کرد: از سال 92 به دنبال سفر رئیس جمهور به استان اردبیل و اختصاص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای این پروژه در سه سال اخیر بیش از 630 میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه هزینه شده و هم اکنون نیز با پیشرفت بیش از 57 درصد در حال انجام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: ما با تمام توان و در سه شیفت کاری نسبت به تکمیل این پروژه اقدام کردیم و با اجرایی کردن کانالهای متعدد و همچنین اجرای خط انتقال سعی شد تا این پروژه روند سریعتری را در مرحله تکمیل و افتتاح به خود بگیرد.
مهندس سلیمانزاده با بیان اینکه تا پایان امسال به تدریج قسمتی از این پروژه آماده و تکمیل شده و زمینه اشتغال مستقیم 26 هزار نفر فراهم میشود، افزود: بیش از یک میلیون و 400 هزار تن بر تولید محصولات متنوع کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و دیگر محصولات تولید شده در استان افزوده میشود و زمینه اسکان 10 هزار خانوار عشایری نیز فراهم میآید.
وی به تعدد اجرای پروژههای مرزی همچون شبکه خداآفرین، سد عمارت، تازهکند و احمدبیگلو در استان اشاره کرد و ادامه داد: با روال عادی، اجرا و تکمیل این پروژهها نیم قرن طول میکشید اما با تدبیر و عنایت دولت یازدهم و موافقت مقام معظم رهبری در تخصیص اعتبار یک میلیارد دلاری به پروژههای مرزی در استان اردبیل ما با همکاری جهاد کشاورزی پروژههای متعددی را در حال اجرا داریم.
مهندس سلیمانزاده بیان کرد: در سال گذشته روزانه یک میلیارد تومان به این پروژه تزریق میشد که ما تلاش میکنیم امسال این میزان جذب اعتبار را سرعت داده و با سه برابر افزایش، روزانه به جذب سه میلیارد تومان ارتقا دهیم تا هر ماه 90 تا 100 میلیارد تومان جذب پروژه های مرزی شود.
وی در ادامه اضافه کرد: ما براساس زمانبندی مشخص عملیات اجرایی این پروژه را حتی در سه شیفت کاری ادامه میدهیم تا در هر شیفت اکیپهای متعدد فعالیت کنند که در این زمینه ماشینآلات متعددی به منطقه منتقل شده تا هر چه سریعتر شاهد بهرهبرداری از این پروژه باشیم.
مهندس سلیمانزاده گفت: در این طرح با اجرای شبکه یک و دو توسط شرکت آب منطقه ای و همچنین سه و چهار که جهاد کشاورزی اجرا میکند، در مجموع بیش از 18 هزار و 500 هکتار از این پروژه عظیم آماده افتتاح است.