با حضور فرماندار اردبیل؛
فرماندار اردبیل در این جلسه اظهار داشت: با توجه به مصرف بسیار زیاد آب در بخش کشاورزی و کاهش بارشها هماکنون وضعیت منابع آبی اردبیل شدیدا بحرانی است و نیازمند برنامهریزیهای هدفمند و منسجم در این زمینه هستیم.
جواد زنجانی افزود: نیاز است در ارتباط با کشت محصولات نیاز به آب کم برنامهریزیهای اساسی و هدفمند مبنای کار قرار داده شود و کشت محصولات نیازمند به آب زیاد از جمله سیبزمینی از برنامههای کشاورزان خارج شده و محصولات نیاز به آب کم جایگزین شود چرا که ادامه این اقدام خطر جدی برای منطقه است.
وی گفت: جایگزین روشهای آبیاری مدرن نیز به جای روشهای سنتی کشاورزی از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده در این زمینه است که نیاز است در این زمینه کشاورزان با حمایت مسئولان مربوطه بتوانند اجرای این طرحهای اساسی و مهم را تحقق بخشند.
زنجانی بیان کرد: عدم توجه به تکنولوژیها و روشهای جدید برای خارج کردن منطقه از شرایط بحرانی یکی از مهمترین مشکلاتی است که هماکنون با آن روبهرو هستیم و باید به این موضوع توجه داشت که ادامه راه بدون برنامه و هدف به نفع منطقه و خود کشاورزان نخواهد بود.
وی تصریح کرد: فرهنگسازی مناسب در این زمینه نیز بر عهده رسانهها و خبرگزاریها است که امیدواریم در این زمینه تعاملات مناسبی با ما داشته باشند تا بتوانیم به تمامی اهداف خود در راستای برطرف کردن مشکلات موجود در این زمینه دست یابیم و بحران آب را برطرف کنیم.
فرماندار اردبیل افزود: در این زمینه علاوه بر کشاورزان همشهریان نیز باید در مصرف آب مدیریت و صرفهجویی را مبنای کار قرار دهند و ما را در رسیدن به اهداف مورد نظر یاری نمایند.
زنجانی صیانت و نگهداری از منابع آب را وظیفه تمامی دستگاهها دانست و افزود: باید در مدیریت منابع آب نگاه اعتقادی و حساسیت بالا داشته باشیم و درحفظ و نگهداری منابع آب موجود جدیت داشته و این حساسیت و جدیت را از طریق کارهای فرهنگی به مردم انتقال دهیم.
وی تغییر شیوه مدیریت منابع آب در کشاورزی از سنتی به تکنولوژیهای جدید، استفاده از آبیاریهای مدرن از جمله آبیاری قطره ای در کشاورزی را از ضروریات عنوان کرد.
مدیر امور منابع آب شهرستان اردبیل و دبیر شورا در ابتدای این جلسه ضمن اشاره به جایگاه قانونی شورا و وظایف اصلی و همچنین تشریح وضعیت بحرانی منابع آب شهرستان تصریح کرد: جلوگیری از حفاری های غیرمجاز، کنترل اضافه برداشت چاه های دارای پروانه، نصب کنتور حجمی هوشمند، اجرای سیستمهای نوین آبیاری و ... از جمله اقداماتی است که به منظور ایجاد تعادل بین منابع و مصارف در راستای برنامه عملیاتی طرح احیاء و تعادل بخشی در دشت اردبیل صورت می گیرد.
در پایان این جلسه اعضای حاضر ضمن بیان نظرات و دیدگاه های خود و تصویب مصوبات جلسه، در خصوص پیگیری مصوبات شورای حفاظت شهرستان اردبیل تاکید گردید.