با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل:
مهندس اصغر سلیمانزاده در مراسم افتتاح طرح دانشآموزی نجاب آب « داناب» در کانون شهید رجایی اردبیل اظهار کرد: 92 درصد از آب موجود در اردبیل مصرف کشاورزی دارد و تنها 8 درصد آب موجود در اردبیل برای مصارف خانگی و صنعتی میباشد.
وی با اشاره به اینکه تنها 25 درصد صرفهجویی آب در بخش کشاورزی میتواند دشت اردبیل را از بحران بیآبی نجات دهد، خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر فرهنگسازیهای مناسبی را از سوی دستگاههای مرتبط شاهد بودیم که در صورت ادامه این روند مشکل بیآبی در اردبیل تا حدودی مرتفع خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه بسیج همگانی برای حل مشکل آب در استان شکل گرفته و امامان جماعات نیز در این راستا کمک کار ما بودهاند، تصریح کرد: دستگاه قضا نیز در این راستا با صدرو احکام خارج از نوبت به منظور جلوگیری از اضافه برداشتها در دشت اردبیل یاریگر ما بوده است.
مهندس سلیمانزاده گفت: در راستای اجرای طرحهای تعادلبخشی و حفاظت از منابع آب طرح دانشآموزی نجات اب با عنوان داناب بین وزارت نیرو و وزات آموزش و پرورش در حال اجراست که با هدف مشارکت آموزش و پرورش و و استفاده از ظرفیت معلمان و دانشآموزان ما نسبت به اجرای این طرح در استان اردبیل نیز اقدام کردیم.
وی با بیان اینکه ما در مقابل نسل آینده و نحوه استفاده از منابع آب مسئول هستیم، بیان کرد: آموزش و پرورش در اجرای این طرح همواره در کنار ما بوده است به طوری که در سه سال ابتدای اجرای طرح داناب در اردبیل 120 هزار نفر در سالجاری نیز54 هزار نفر از دانشآموزان و معلمان در اجرای طرح داناب با ما همکاری مستقیم خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه آب منطقهای برای تمام منابع آب موجود در استان برنامههای منسجم و ویژهای را در نظر دارد، اضافه کرد: در دشت اردبیل ما با کمبود مطلق آب روبرو هستیم به طوری که از متوسط سالانه 130 میلیون مترمکعب بالغ بر 632 میلیون مترمکعب را برداشت شده است.
مهندس سلیمانزاده با بیان اینکه این رقم نشان میدهد که پنج برابر اضافه برداشت از دشت اردبیل صورت گرفته است، اظهار کرد: افت شدید سطح آب در دشت اردبیل سبب شده است تا حداقل 50 متر در برخی از نقاط با نشست دشت روبرو شویم که این در واقع زنگ خطر بحران آب را در استان به صدا درآورده است.
وی همچنین به کمبود ذخایر آب در سدهایی همچون یامچی و سبلان را نیز یادآور شد و گفت: در صورت ادامه این روند ما با مشکل جدی کمبود و نبود آب در استان مواجه خواهیم شد به طوری که در حال حاضر بالغ بر 40 درصد روانآبها در اردبیل کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: در سد سبلان نیز علیرغم اینکه 105 میلیون مترمکعب باید ذخیرهسازی آب را شاهد باشیم در وضعیت فعلی تنها 40 تا 50 میلیون مترمکعب در این سد آب وجود دارد که در صورت عدم مدیریت مصرف آب رفته رفته منابع آبی در استان رو به افول خواهد گذاشت.
مهندس سلیمانزاده گفت: البته مشکل کمبود آب در اردبیل حل شدنی است که ما در این راستا با مشارکت دستگاههای مرتبط و فرهنگی همچون آموزش و پرورش وارد کارهای مشترک شدهایم تا با فرهنگسازی در این زمینه دشت زیبای اردبیل را از بحرانهای پیشرو نجات دهیم.
وی دانشآموزان را سفیران آموزشی و نمایندگان خانوادهها در جامعه دانست و بیان کرد: ما در خصوص صرفهجویی و مدیریت مصرف منابع آب دست یاری دانشآموزان و اولیا را به گرمی میفشاریم تا بتوانیم بخشی از مشکل کمبود آب در اردبیل را جبران کنیم.