به منظور گسترش همکاریهای علمی، آموزشی و پژوهشی با استفاده از پتانسیلهای شرکت و دانشگاه انجام شد؛
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل در مراسم عقد این تفاهم نامه گفت: استان اردبیل دارای مجموعه متنوعی از منابع آبی در بخش های مختلف است که برنامه ریزی علمی و اصولی برای بهره برداری مناسب از آن بعنوان یکی از گامهای مهم و اساسی در توسعه استان لازم و ضروری است.
مهندس عباس جنگی مرنی از آماده و مهیا بودن شرایط برای بازدید و استفاده اساتید و دانشجویان از پهنه های آبی استان خبر داد و افزود: با این شرایط می توان بصورت علمی و ملموس از پتانسیل و ظرفیت های منابع آب در سطح استان بهترین استفاده ها را برد.
وی ایجاد زنجیره ارتباطی بین دانشگاه و صنعت آب استان را یادآور شد و تصریح کرد: به منظور استفاده هدفمند از مباحث علمی و نتیجه بخش بودن آن در توسعه زیرساخت های بخش آب در استان، شرکت آب منطقه ای اردبیل در قالبی حتی فراتر از این تفاهم نامه آماده استفاده از توانمندی اساتید و دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: پروژههای آبیاری زهکشی در سطح ۱۰۰ هزار هکتار در این استان اجرا و به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
مهندس جنگی مرنی با اشاره به اینکه در استان اردبیل همچنین ۶۰ هزار هکتار آبیاری زهکشی در حال اجرا و ۲۰ هزار هکتار هم در حال مطالعه است افزود: با تکمیل این طرحها تحول بزرگی در بخش آب و کشاورزی استان ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه در استان اردبیل ۱۰ سد مخزنی بزرگ،۵۰ سد مخزنی کوچک،۲ هزار کیلومتر رودخانه مرزی و غیر مرزی، ۶ هزار حلقه چاه ،۵۰ آب معدنی گرم و ۸۰ چشمه آب معدنی سرد وجود دارد، گفت: این استان قطب آبیاری بوده و کمیته منطقهای آبیاری و زهکشی برای اولین بار در اردبیل راهاندازی شده است.
مهندس جنگی مرنی با اشاره به تفاهمنامه همکاری علمی و پژوهشی بین شرکت آب منطقهای و دانشگاه محقق اردبیلی افزود: این تفاهمنامه در ۲۱ محور با هدف گسترش همکاریهای علمی، آموزشی و تحقیقاتی تنظیم و منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: ۹۰ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف میشود که استفاده بهینه از آن مستلزم مدیریت بهینه و همکاری همهجانبه با مراکز علمی است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه و شرکت آب منطقه ای استان اردبیل گفت: دانشگاه دارای ظرفیت های مختلف علمی و پزوهشی است که می توان از این ظرفیت ها برای توسعه استان و کشور استفاده کرد.
دکتر عزیز حبیبی با اشاره به اینکه ۴ طرح بین سازمانی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان طرح برگزیده کشوری انتخاب شده است، تصریح کرد: تا به حال ۲۰ طرح بین سازمانی با سازمان آب منطقه ای اجرا کرده ایم.
وی با بیان اینکه در دانشگاه محقق اردبیلی پژوهشکده مدیریت آب، پژوهشکده مهندسی آب و مرکز تحقیقات مدیریت انرژی راه اندازی شده است، اضافه کرد: با کمک اساتید و پژوهشگران می توان کارهای ارزنده ای در مورد آب و ارتقای بهره وری آب استان انجام داد.