وزیر نیرو در گفتگو با رادیو اقتصاد مطرح کرد:
وی اظهار داشت: علی رغم تمامی دستاوردها ی خوبی که تاکنون داشته ایم هنوز راه طی نشده فراوانی در عرصه مصرف صحیح منابع زیست محیطی در کشور داریم.
وزیر نیرو گفت: ضرورت ایجاب می کند با کمک رسانه ها شیوه ناصحیح مصرف در جامعه را به سمت خوشمصرفی پیش ببریم که این امر حرکت بزرگی در تاب آوری جامعه خواهد داشت.
وی در ادامه وزارت نیرو را به عنوان یکی از مهمترین نهادهای کشور به لحاظ ارتباط با مردم نام بردو افزود: این وزارتخانه به عنوان دستگاهی که بیشترین ارتباط و گستره خدمات را با مردم دارد از طریق دو کالای مهم آب و برق دائم با تکتک شهروندان در ارتباط بوده و میتواند نقش موثری در اصلاح بسیاری از عادت ها و روش ها ایفا کند.
دکتر اردکانیان اظهارداشت: هرچه در مدیریت مصرف ایمنتر عمل شود تحریم ها کمتر کارساز خواهد بود.
وی در ادامه مصاحبه ضمن اشاره به پویش هرهفته الف_ ب_ ایران گفت: «الف - ب» مخفف آب و برق است.
وزیر نیرو افزود: با توجه به نقش زیربنایی و زیرساختی دوصنعت آب و برق در فعالیت های عمرانی، تولیدی و توسعه ای کشور و با تلاش و فعالیت شبانه روزی دست اندرکاران این صنعت پویش الف - ب- ایران از نیمه دوم سال گذشته با اعلام ریاست جمهوری در هیئت وزیران فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
وی اظهارداشت: خدمت رئیس جمهور و هیئت وزیران وعده دادیم ۲۲۷ پروژه بزرگ آب، برق و فاضلاب را با سرمایه گذاری ۳۳ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی، منابع داخلی وزارتخانه و همینطور سرمایه گذاری های بخش خصوصی تاپایان سال ۹۸ تکمیل و مورد بهره برداری قرار دهیم که خوشبختانه این وعده در ۲۰ اسفندماه سال گذشته با افتتاح آخرین پروژه از مجموع ۲۲۷ پروژه محقق شد.
دکتر اردکانیان هدف از اجرای پویش هرهفته الف_ ب_ ایران را افزایش سطح امیدواری مردم و اعتمادسازی بین مردم و وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: بهره برداری ۲۲۷ پروژه بزرگ آب، برق و فاضلاب در کمتر از شش ماه هر روز در استان های مختلف کشور به همه بدخواهان و دشمنان نشان داد ایرانیان امیدوار و سختکوش در هر شرایطی در سختترین روزهای تحریم و مخاصمههای خارجی به سازندگی و آبادانی کشور ادامه میدهند.
وی افزود: وفای به عهده در اجرای این طرحها مایه امیدواری شد و اعتماد به نفس ویژهای در خانواده برق و آب ایجاد کرد و تلاش شد در سال جهش تولید نیز اقدامات گستردهتری در این راستا صورت گیرد.
وزیر نیرو اظهارداشت: امسال ۲۵۰ طرح در پویش الف - ب - ایران وزارت نیرو به ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان هدف گذاری شده است.
وی ادامه داد: این پروژه ها شامل سدهای مخزنی بزرگ، شبکه های آبیاری و زهکشی، تصفیه خانه های آب و فضلاب، آبرسانی به روستاها، احداث نیروگاه های حرارتی و تجدیدپذیر خورشیدی و بادی و بسیاری موارد دیگر است.
دکتر اردکانیان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۸ پروژه از ۲۵۰ پروژه پویش الف- ب – ایران افتتاح شده است.
وی افزود: امسال فعالیت ها در برنامه پویش الف_ ب_ ایران به دو قسمت «ساخت و سازی» و «سازو کاری» تقسیم شده است.
وزیر نیرو بیان داشت: بخش ساخت و سازی ۲۰۰ پروژه و بخش ساز و کاری ۵۰ پروژه را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا پایان سال هر ۵۰ پروژه ساز و کاری و هر ۲۰۰ پروژه ساخت و سازی را در استان های مختلف به نتیجه برسانیم.
دکتر اردکانیان در پاسخ به سئوالی که پرسیده شد« اکنون سهم تولید برق هسته ای در کشور به چه میزان است» گفت: نیروگاه اتمی بوشهر در زمانی که کاملا آماده است توانی که وارد شبکه می کند ۱۰۰۰ مگاوات است.
وی افزود: مجموع ظرفیت منصوبه نیروگاهی در کشور ۸۳ هزار مگاوات است به زبان ساده تر هم اکنون ایران ۸۳ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق منصوبه دارد.
وزیر نیرو اظهارداشت: در حال حاضر سهم تولید برق هسته ای در کشور کمتر از دو درصد است.
وی ادامه داد: دو نیروگاه اتمی دیگر یعنی واحد دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر را در برنامه داریم که سازمان انرژی اتمی ایران فعالانه موضوع را در دست پیگیری و اجرا دارد.
دکتر اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع آب اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی برای مصرف صحیح آب در جامعه بسیار ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه نباید همه مسئله را متوجه کمبود آب دانست و افزود: مصرف صحیح به عنوان شکر نعمت آب زمینه پایداری این نعمت را فراهم میکند.
وزیر نیرو اظهارداشت: ایران از جمله کشوری که در تمامی مرزهای خشکی با همه کشورهای همسایه رودخانه مرزی دارد.
وی در ادامه ضمن اشاره به وجود ۴۷ رودخانه مرزی در کشور گفت: فعالیت های بسیار خوبی به برکت انقلاب اسلامی در این عرصه صورت گرفته است.
دکتر اردکانیان افزود: در سال های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی فقط یک سد مرزی در کشور آنهم سد ارس روی رودخانه ارس با قدرت تنظیم ۶۵۰ میلیون متر مکعب در سال احداث شده بود.
وی اظهارداشت: در دوران نظام جمهوری اسلامی از زمانی که بالاخره توانستیم شروع کنیم به اجرای طرح های عمرانی تا ابتدای دولت یازدهم ۲۸ سد مرزی در کشور با قدرت تنظیم ۳,۲ میلیارد متر مکعب در سال ساخته شد.
وزیر نیرو گفت: از ابتدای دولت یازدهم تا به اکنون به تنهایی ۲۴ سد مخزنی دیگر در مناطق مرزی کشور با قدرت تنظیم ۲,۵ میلیارد متر مکعب در سال ساخته شده است.
وی افزود: از سال ۱۳۹۳ با اجازاتی که مقام معظم رهبری دادند برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی هزاران میلیارد تومان در توسعه منابع آب و خاک مرزی کشور سرمایه گذاری شده است.
دکتر اردکانیان یادآورشد: خوشبختانه در اثر این سرمایه گذارای ها ده ها هزار هکتار اراضی دیم در مناطق مرزی کشور به آبی تبدیل شده است.