در سومین روز برگزاری نمایشگاه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد؛
در این نشست، مهندس عباس جنگی مرنی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل، با ارائه گزارشی از روند پایلوت ملی اطلس اجتماعی آب،گفت: اهداف این طرح ایجاد درک درست و مبتنی بر پژوهش از کنشگران کلیدی در موضوع آبهای زیرزمینی، دیدگاهها، حساسیتها و نگرشهای آنها در رابطه با مسئله آب می باشد.
مهندس جنگی مرنی ادامه داد: اطلس اجتماعی آب استان اردبیل در سه فاز طراحی شده است که در فاز اول؛ مطالعات پایه،در فاز دوم، حساسیت سنجی و در فاز سوم بررسی واکنش نسبت به اجرای طرح تعادل بخشی و احیای منابع آب زیرزمینی است.
وی به خروجی ها و انتظارات مردم از اطلس اجتماعی آب استان اردبیل نیز اشاره کرد و یادآور شد: مردم انتظار دارند با اجرای برنامه های اجتماعی در زمینه آب شاهد اثربخشی این برنامه ها در تمام سطوح زندگی خود باشند.
مهندس جنگی مرنی همچنین با اشاره با قانون مداری و عمل به شرعیات توسط مردم استان بعنوان دو خصلت بارز اظهار داشت: همین دو عامل باعث شده تا در زمینه مباحث اجتماعی آب در استان با کمترین تنش مواجه شویم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود تعداد بسیار پایین چاه غیرمجاز در سطح استان را نشان از عمل به قانون توسط مردم عنوان کرد و افزود: استان اردبیل جزو معدود استانهای کشور است که کمترین تعداد چاه غیرمجاز در کشور را دارد و ما از این حیث مدیون دیدگاههای قانونمدارانه مردم هستیم.
مهندس جنگی مرنی با اشاره به پتانسیل بالای استان اردبیل در تمامی زمینه های منابع آب عنوان کرد: یکی از دلایل انتخاب استان اردبیل بعنوان پایلوت در زمینه اجرای طرح اطلس اجتماعی آب در سطح کشور، وجود منابع آب سطحی و زیرزمینی و آبهای گرم و معدنی در سطح استان دلیل واضحی بر این امر بود.
در ابتدای این نشست، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز ضمن خیر مقدم به میهمانان حاضر در این جلسه و تشریح مبحث اجتماعی آب اظهار کرد: اطلس اجتماعی آب در راستا و تکمیل طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی آب ظهور پیدا کرد و چون بحث اجتماعی از موضوعات پیچیده و متنوعی است، بایستی مخاطب شناسی و مردم شناسی در برنامه های شرکت های تابعه منابع آب ایران قرار بگیرد.
عبداله اسکویی تصریح کرد: اگر صحبت ها و نیازهای مخاطبین و مراجعین شنیده شود و بنا به نیازمندیهای آنان تصمیمات مطلوبی اتخاذ گردد،شاهد بالندگی و شکوفایی در صنعت آب کشور به لحاظ اجتماعی و فرهنگی خواهیم بود.
مهندس محمد حب وطن رئیس گروه نظام های بهره برداری و حفاظت آب سطحی وزارت نیرو در این نشست به برخی مصادیق جنبه های اجتماعی در حوزه آب اشاره کرد و گفت: از جمله ضرورت ارزیابی تاثیرات اجتماعی در طرحهای آبی، تحلیل منافع گروه های ذینفع، ضرورت مشارکت اجتماعات محلی در مدیریت منابع آب، اهمیت و ضرورت یادگیری اجتماعی در مدیریت آب می باشد.
مهندس حب وطن افزود: جمع آوری داده های اجتماعی-اقتصادی در اطلس اجتماعی آب استان اردبیل و سایر استانها اهمیت زیادی دارد و می تواند در برنامه ریزی های آموزشی و آگاهی رسانی عمومی مورد استفاده قرار گیرد.