مهندس رحمت سلیمی، با حضور در برنامه تلویزیونی «تزه گون» صدا و سیمای مرکز اردبیل ؛
مهندس رحمت سلیمی با اشاره به اصل 45 قانون اساسی و ماده 1 قانون توزیع عادلانه آب و آیین نامه اجرایی آن، تامین آب بخش های حوزه کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات را جزو وظیفه و رسالت شرکت آب منطقه ای دانست و گفت: وزارت نیرو به عنوان متولی آب بوده و در بحث کلیه منابع آب در جهت خدمات رسانی به مصرف کنندگان اقدام به برنامه ریزی در 4 بخش نموده است.
وی ادامه داد: امروزه بیش از 90 درصد آب در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و کشاورزی نقشی مستقیم و محوری در توسعه اقتصاد کشور دارد.
مهندس سلیمی گفت : طی سال های متمادی و با در نظر گرفتن فشار موجود بر روی اقتصاد کشاورزی، منابع آبی که بیشتر شامل منابع آب زیرزمینی می شود دچار افت زیادی شده و در این خصوص بیش از نیمی از دشت های مطالعاتی کشور ممنوعه اعلام شده است.
رئیس گروه طرح احیا و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای اردبیل با بیان اینکه در دشت های ممنوعه مجوز حفاری برای فعالیت مصارف کشاورزی صادر نمی شود اظهار داشت: میزان مصرف مجاز آب برای کشاورزان طبق پروانه صادر شده در دشت ممنوعه اردبیل، 1800 ساعت می باشد و کشاورزان نباید از آن تخصیص ابلاغی عدول نمایند.
وی با ذکر این نکته که ایران کشوری با آب و هوای خشک و نیمه خشک است گفت : دیدگاه های قدیمی و کشاورزی به روش سنتی باعث شده تا منابع آب های زیرزمینی بیشتر از ظرفیت خود مورد استفاده قرار گیرند و اغلب دشت های کشور جزو دشت های ممنوعه قرار گرفته است و دچار کسری آبخوان شوند.
مهندس سلیمی با اشاره به اینکه در استان اردبیل از 4 دشت مطالعاتی، دشت اردبیل شامل (نیر، نمین، سرعین و اردبیل) جزو دشت های ممنوعه می باشند، عنوان کرد: شرکت آب منطقه ای اردبیل طی سال آبی، که شامل مهرتا مهر سال بعد می شود، همه ساله میزان بارش و منابع آبی را مورد رصد و بررسی قرار می دهد و در بررسی آمار بارش و نزولات جوی، توزیع مکانی و زمانی و همگن بودن بارش و نزولات جوی بیشتر مورد انتظار می باشد.
رئیس گروه طرح احیا و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت : در مقایسه با سال گذشته از اول سال آبی تاکنون بیش از دو برابر افزایش بارندگی را شاهد بوده ایم و این باعث افزایش میزان حجم آب های سدها شده و در زمان مناسب در زمینه کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص پروژه های این طرح به انسداد چاه های غیر مجاز، جلوگیری از برداشت اضافی در چاه های مجاز و دارای پروانه و نصب کنتورهای هوشمند و توزیع آب به کشاورزان به صورت حجمی و تجهیز چاه های کشاورزی، خدمات، صنعت و ... اشاره کرد.
مهندس سلیمی ادامه داد: در راستای این 15 پروژه سیر نزولی منابع آب زیرزمین را متوقف نموده ایم و بایستی بتوانیم بین مصرف و تولید به تعادل برسیم .
وی با بیان این نکته که توسعه استان نیازمند منابع آبی مطمئن است، گفت: از آنجا که بیشترین مصرف آب در زمینه کشاورزی است، لذا انتظاری که از کشاورزان داریم این است که در راستای رسیدن به اهداف طرح احیاء و تعادل بخشی با سیاست های شرکت آب منطقه ای اردبیل همکاری نمایند.
رئیس گروه طرح احیا و تعادل بخشی شرکت آب منطقه ای اردبیل با ذکر این نکته که عدم بهره برداری صحیح و اصولی از منابع آبی، منجر به تداوم افت سطح آبخوان دشت اردبیل خواهد شد، گفت: هموطنان می توانند برای بهبود وضعیت آبخوان با سامانه تلفنی 3171 شرکت آب منطقه ای اردبیل مسائل و مشکلات خود در رابطه با مسائل آبی را مطرح نمایند تا موضوعات مطروحه پیگیری و رسیدگی شود.