معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل در گفتگو با برنامه تلویزیونی «تزه گون» صدا و سیمای مرکز اردبیل مطرح کرد؛
مهندس فیروز ندایی گفت: استان اردبیل با دارا بودن 52 سد، توانایی ذخیره 399 میلیون مترمکعب آب را دارد و ذخیر آب امسال مشابه سال قبل می باشد.
وی ادامه داد: امسال شاهد افزایش بارندگی در استان به خصوص در مرکز و جنوب استان هستیم به طوری که بارندگی در اردبیل به میزان 100 درصد افزایش یافته است.
مهندس ندایی گفت: در مواقعی که احتمال وقوع یخ زدگی وجود دارد، با اطلاع رسانی و آگاهی دادن به همکاران سعی می کنیم تمهیدات لازم را از قبل پیش بینی نماییم تا بتوانیم خسارات ناشی از یخ زدگی را در تاسیسات، سدها، شبکه های آبیاری، پمپاژها و ... به حداقل برسانیم.
وی افزود: در صورت بروز سیلاب نیز بایستی ظرفیت و گنجایش سدها را در نظر داشته باشیم تا در صورت ضرورت در زمان مناسب تخلیه سد را آغاز نماییم، همچنین اقدام به اطلاع رسانی برای عموم نماییم تا از مسیر رودخانه ها و پایین دست سدها ، منطاق خطرناک و ... فاصله بگیرند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل با ذکر این مطلب که در حال حاضر ذخیره آبی مناسبی داریم گفت: در این فصل در سدها ذخیره سازی آب صورت می گیرد و این آب از فروردین ماه جهت برداشت رهاسازی خواهد شد.
وی ادامه داد : شرکت آب منطقه ای با اطلاع رسانی ها و آگاهی دهی های لازم به کشاورزان، همواره آنان را به تغییر الگوی کشت تشویق کرده تا بتوانیم در بهینه سازی مصرف آب موفق تر عمل کنیم.
مهندس ندایی گفت: بیشترین مصرف آب در استان در منطقه مغان می باشد و محل تامین آب آن سد ارس است که در حال حاضر از ذخیره آبی مناسبی برخوردار است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل ادامه داد: ذخیره سازی آب در دیگر سدها مشابه سال گذشته است ولی با توجه به افزایش بارندگی امید می رود از افزایش آب بهره مند شویم.
وی به تعاملات بین شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: در طی جلسات مشترک با این سازمان طرح های مکانیزه کردن آبیاری، آبیاری تحت فشار و ... مطرح می شود ولی در خصوص تغییر الگوی کشت، با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشاورزان اقدام به کشت محصول خاص می نمایند، لذا بایستی فعالیت و اقدامات اساسی مخصوصا از طرف سازمان جهاد کشاورزی انجام پذیرد.
مهندس ندایی گفت: با در نظر گرفتن ظرفیت کانال ها طراحی تاسیسات شبکه آبیاری به گونه ای انجام گرفته که با رعایت الگوی کشت همه می توانند از آب کافی بهره مند شوند.
وی در خصوص تامین آب شرب اردبیل گفت: سابق بر این آب شرب اردبیل از تعدادی چاه تامین می شد ولی به دلیل برداشت های بی رویه و افت سطح آب های زیرزمینی و نیز کاهش کیفیت آب های زیرزمینی تعداد زیادی از این چاه ها مسدود شدند و در حال حاضر بیشتر حجم آب اردبیل از سد یامچی تامین می شود.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل در پایان مردم را به مصرف بهینه آب دعوت کرد و افزود: در صورت افزایش مصرف آب، در تابستان با کمبود آب مواجه خواهیم شد که این مساله افت کیفیت آب را در پی خواهد داشت.