مدیردفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای اردبیل خبر داد؛
مهندس اسدالله دیندار سوها در بیان اهمیت موضوع افزود: با توجه به بروز خشکسالی ها و کاهش نزولات جوی و افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به آب سالم و همچنین ثابت بودن منابع آب تجدیدپذیر، ضرورت تحقیق در خصوص روشهای مختلف تامین آب برای نسل های آینده بیش از پیش نمایان می شود.
وی عنوان کرد: در این راستا و به دلیل مجاورت منطقه آبی بیگلو اردبیل با دریای خزر و هجوم مه حاصل از تبخیر آب دریا به منطقه، انتظار می رود با اجرای طرح حاضر بتوان با بررسی پتانسیل استحصال آب از مه و کارآیی جمع کننده های مختلف رطوبت هوا، میزان تامین آب را تخمین و در صورت اخذ نتایج قابل قبول احتمالی، پیشنهاداتی برای بهره برداری و مدیریت منابع آب منطقه ارائه داد.
مهندس دیندار سوها تصریح کرد: این پروژه تحقیقاتی مصوب از طریق استاد دانشگاه محقق اردبیلی بعنوان محقق طرح پژوهشی تحت عنوان «ارزیابی کارایی استحصال آب جمع کننده های مختلف رطوبت هوا» در مدت یکسال و طی ماههای اسفند ۹۹ لغایت آبان ماه ۱۴۰۰ در منطقه آبی بیگلو با نصب تجهیزات لازم در منطقه، عملیاتی و اجرا خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو شورای تحقیقات شرکت آب منطقه ای اردبیل درخصوص مشخصات فنی و نحوه انجام پروژه اظهار داشت: به منظور استحصال آب از رطوبت هوا، جمع کننده های مختلف ( توری هایی از جنس آلومینت، پلی پروپیلن و برس های پلاستیکی) طراحی و پس از ساخت، در منطقه آبی بیگلو نصب و اندازه گیری های لازم به عمل خواهد آمد. این جمع کننده ها بر اساس استاندارد SFC ساخته می شود تا مقایسه ای با نتایج کارهای پیشین انجام شود.
دکتر امین کانونی افزود: در طول مدت یکسال، آب استحصالی با استفاده از ابزارهای مناسب و خاص اندازه گیری شده و پتانسیل استحصال آب از مه در منطقه مشخص خواهد شد. با اندازهگیری مقدار آب و نیز تحلیل و بررسی های آماری پارامترهای هواشناسی اخذ شده از ایستگاه هواشناسی موجود در منطقه، راندمان استحصال آب هر یک از جمع کنندهها مشخص و کارآیی هر یک سنجیده می شود.
وی اظهار داشت: امکان سنجی استحصال آب از رطوبت هوا و انتخاب بهترین روش استحصال آب از آن، در مطالعات زیادی در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است که مطالعات داخلی در این زمینه کم بوده و در اندک مطالعات انجام یافته نیز به صورت مطالعه موردی به موضوع پرداخته شده است. درصورت حصول به نتایج بهتر و قابل اتکاء، این روش می تواند بعنوان یکی از روش های تامین آب در کنار روش های دیگر برای تامین نیازهای آبی منطقه باشد.