با حضور رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل؛
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل در این نشست ضمن تبیین چالشهای آبی عمده گفت: بر خلاف سیمای ترسیم شده قبلی از استان اردبیل با عناوینی همچون «سرزمین چشمه های بهشتی»، وضعیت منابع آب استان حاد و نگران کننده بوده و دشت اردبیل به دلیل اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی با احتمال فرونشست مواجه است.
وی افزود: بر اثر کم توجهی به میزان مصرف آب در گذشته، سطح تراز آبخوان اردبیل سالانه به طور متوسط ۲۷ سانتی متر افت می کند که در خشکسالی اخیر این رقم حدودا به دو برابر رسیده است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری تمامی ارگانها، سازمانها، مراکز علمی و دانشگاهی با بخش آب برای فرهنگسازی و به تعادل رساندن آبخوان در چارچوب برنامه سازگاری با کم آبی استان تصریح کرد: باید راهکارهای علمی و کاربردی برای تثبیت مصارف آب زیرزمینی در بخش های مختلف و مدیریت بهینه را بکار بگیریم.
دکتر حیدری اُناری با بیان اینکه باید میان برداشت و تغذیه دشت اردبیل توازن وجود داشته باشد، افزود: تغذیه مصنوعی دشت، انسداد چاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند، تقلیل مقدار مصارف، ترویج و فرهنگ سازی و اصلاح الگوی کشت از جمله راهکارهای لازم و ضروری در این بخش است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به نیاز آب شرب در مرکز استان نیز خاطرنشان کرد: هم اکنون سالانه بالغ بر ۴۰ میلیون مترمکعب به مصرف آب شرب مرکز استان می رسد که در فصل پیک، بیشتر از ظرفیت تصفیه خانه آب شرب اردبیل می باشد و برای حل این مشکل، احداث مدول دوم تصفیه خانه برنامه ریزی شده است و چاره ای جز انتقال آب برای تامین نیاز شرب مرکز استان باقی نمانده است.
رئیس پارک علم ک فناوری استان نیز در این جلسه با اشاره به وظایف سنگین شرکت آب منطقهای اردبیل در تامین آب بخش های مختلف در استان تصریح کرد: باید همکاری گسترده ای از سوی دستگاههای اجرایی و علمی و دانشگاهی با بخش آب صورت گیرد.