با حضور استاندار اردبیل؛
استاندار اردبیل در این مراسم گفت: عملیات پیش آبگیری سد مخزنی عمارت، مقارن با سوم خرداد و سالروز آزادسازی خرمشهر، پیامی امیدبخش به مردم منطقه است که عزت و سربلندی مردم منطقه را در پی خواهد داشت.
دکتر سیدحامد عاملی با قدردانی از فعالیت های شرکت آب منطقه ای اردبیل در احداث این سد اظهار داشت: در چند ماه اخیر شاهد تلاشهای شبانه روزی برای به نتیجه رسیدن این پروژه بودیم و به نوبه خودم از تلاشهای مدیرعامل جهادی و انقلابی شرکت آب منطقه ای اردبیل قدردانی می کنم.
وی با اشاره به ظرفیت 182 میلیون مترمکعبی سد عمارت تصریح کرد: این سد به تنهایی به اندازه 50درصد حجم تمام سدهای استان ظرفیت ذخیره خواهد داشت و این نشان از اهمیت بالای این سد در آبادانی و توسعه منطقه را نشان می دهد.
دکتر عاملی همچنین با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای تملک اراضی داخل مخزن در چند ماه اخیر را یادآور شد و افزود: از تلاشهای صورت گرفته و سعه صدر مردم روستاهای منطقه برای به نتیجه رسیدن این سد قدردانی می کنم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل نیز در این مراسم گفت: عملیات فنی و اجرایی سد عمارت در چند ماه گذشته با فعالیت های صورت گرفته با اتمام رسید و تلاشهای همکاران در بحث تملک در چند ماه اخیر بصورت شبانه روزی امروز به بار نشست و شاهد اتمام عملیات سد هستیم.
دکتر علی حیدری اناری با اشاره به مشخصات فنی سد افزود: سد عمارت 106 متر از پی ارتفاع دارد و حجم خاکریزی در بدنه این سد ۴ میلیون متر مکعب می باشد.
وی مساحت حوضه آبریز سد عمارت را حدود ۱۲ هزار کیلومتر مربع عنوان کرد و اظهار داشت: سطح دریاچه این سد ۷۲۴ هکتار می باشد و امروز تا تراز 485 آبگیری می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل اعتبار هزینه شده تاکنون برای احداث سد را بالغ بر 10 هزار میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: اعتبار بروز این هزینه بالغ بر 40 هزار میلیارد ریال می باشد.
دکتر حیدری اناری با قدردانی از همکاری اهالی 9 روستای واقع در مخزن سد تصریح کرد: این سد تبلور اراده ملی، توانمندی، تخصص، تعهد جوانان کشور بوده و بجز در تامین موراد جزئی تجهیزات، همه تجهیزات و امکانات بکار گرفته شده ساخت داخل کشور بود.
وی تامین آب شرب، کشاورزی، صنعت و نیاز محیط زیستی رودخانه را از اهداف این سد عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تامین آب شرب منطقه عمده ترین هدف این سد خواهد بود.
گفتنی است انجام مطالعات سد عمرات از سال 1368 شروع شده و عملیات اجرایی سد از سال 1386 شروع شده است. حجم مخزن این سد 182 میلیون مترمکعب می باشد که برابر با نصف حجم ۵۲ سد موجود استان میزان حجم ذخیره آن خواهد بود.