با هدف ارزیابی و آسیب شناسی برنامه سازگاری با کم آبی؛
در ابتدای این جلسه گزارشی از وضعیت منابع و مصارف آب استان، راهبردها و برنامههای مصوب سازگاری با کم آبی و عملکرد سال ۱۴۰۰ سازمانهای متولی ارائه شد و سپس اساتید دانشگاهی به بیان نکته نظرات در این خصوص پرداختند که اهم مباحث مطروحه عبارتند از: لزوم اصلاح ساختار حکمرانی آب، ارزشگذاری آب بر اساس قیمت واقعی، لزوم صحتسنجی عملکردهای اعلامی، تغییر رویکرد در سیاست کلان آب کشور و ایجاد تعادل بین امنیت غذایی و آبی، ضرورت توسعه صنعت بر اساس پتانسیل منابع آبی در محدوده های مطالعاتی، فقدان ضمانت اجرایی برنامه سازگاری، و لزوم توانمندسازی کشاورزان در جهت تغییر الگوی کشت و کاهش مصرف آب.
در این نشست، اساتید دانشگاه طرح تعادلبخشی و طرح سازگاری با کم آبی را از جمله طرحهای گسترده و مفید دانسته و تاکید نمودند که اجرای کامل برنامه سازگاری با کم آبی خارج از ظرفیت وزارت نیرو به تنهایی بوده و لازم است تمام نهادها جهت رسیدن به اهداف همکاری لازم را داشته باشند. همچنین عنوان گردید کشورهایی که توانسته اند شرایط اقتصادی خود را بهبود ببخشند، در زمینه تعادل بخشی آبخوانها و سازگاری با کم آبی نیز موفق بودهاند.
در ادامه، مهندس بابک خیاط رستمی با تبیین چالشهای قانونی، فرهنگی، مالی و هدفگذاری برنامه سازگاری با کم آبی، و وجود ابهام در استقرار کاربریهای جدید طبق سند آمایش استان، اعلام نمود که نظرات اساتید دانشگاه در مورد برنامه سازگاری با کمآبی جمع بندی و به دبیرخانه کارگروه ملی منعکس خواهد شد. همچنین سازمانهای متولی را به همکاری نزدیک دعوت نمود.
در بخش نهایی نشست، نمایندگان و معاونین تخصصی سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن تشریح اثرات کم آبیاری بر عملکرد محصولات کشاورزی، از تدوین برنامه تحول کشاورزی استان خبر دادند.