مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل در نشست با ائمه جمعه و جماعات شهرستانهای شمالی استان:
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل در این نشست با اشاره به کاهش شدید نزولات جوی در منطقه و به تبع آن کاهش آورد رودخانه ارس اظهار داشت: کشاورزان منطقه باید به منظور کاهش اتلاف آب در بخش کشاورزی از سیستم های نوین آبیاری استفاده نمایند تا در طول سال زراعی به مشکل نخوریم.
دکتر علی حیدری اناری با تاکید بر لزوم تغییر الگوی کشت در منطقه تصریح کرد: کاهش شدید منابع آب در رودخانه های تاثیرگذار استان در بخش کشاورزی، تلنگری برای ماست تا برنامه ریزی مدونی در بخش کشاورزی برای تغییر الگوی کشت باشیم.
وی فرهنگ سازی در مصرف آب علی الخصوص در بخش کشاورزی را یادآور شد و افزود: همه ما باید به دنبال نهادینه شدن مصرف صحیح آب و ترویج این فرهنگ اسلامی در جامعه باشیم تا ذره ای از آبهای سرزمین مان به هدر نرود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل همچنین با اشاره به برنامه ریزی بخش آب استان جهت صرفه جویی در منابع آب در شمال استان عنوان کرد: به منظور کاستن از حجم بالای مصرف آب در شمال استان امسال کشت پاییزه در مغان از 24 هزار هکتار به 36 هزار هکتار رسید تا از میزان مصرف در کشت بهاره کاسته شود.
دکتر حیدری اناری گفت: روند اجرایی پایاب سد خداآفرین مطلوب است و در ناحیه عمرانی یک و ۲ این شبکه به میزان 15 هزار و 500 هکتار اراضی آماده بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: علاوه بر این نواقص موجود در ناحیه عمرانی یک و ۲ پایاب خداآفرین برطرف شده و تسریع و تکمیل ناحیه عمرانی سه و چهار هم نیازمند اعتبار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین در چهار ناحیه در دست اجرا قرار گرفته که در صورت تامین اعتبار لازم در زمان مقرر به بهرهبرداری میرسد، افزود: پایاب خداآفرین با وسعت ۳۶ هزار۷۰۰ هکتار در قالب چهار ناحیه عمرانی در شمال استان در دست اجر است که بخشی از ناحیه عمرانی یک و ۲ و سیفون دره این شبکه به اتمام رسیده است.
حیدری اناری همچنین از تعیین تکلیف قراردادهای راکد در شبکه آبیاری خداآفرین خبر داد و گفت: ۱۷۶ قرار داد راکد در پایاب خداآفرین تعیین تکلیف شده است.
وی با بیان اینکه تکمیل شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین نیازمند ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است، افزود: پیشرفت فیزیکی شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین به ۸۵ درصد رسیده و تاکنون برای اجرای این شبکه ۱۷ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
امام جمعه شهرستان پارس آباد نیز در این نشست با قدردانی از فعالیت های بخش آب استان در شهرستانهای شمالی استان گفت: بحران آب در شهرستان پارس آباد جدی است و کشاورزان نیز با مسئولان همکاریهای لازم را داشته باشند.
حجت الاسلام علی اکبر باقری بنابی با اشاره به اینکه بحران آب جدی است، اظهار کرد: مشکل آب جدی است و از کشاورزان انتظار میرود در خصوص آب صرفهجویی کرده و با مسئولین همکاریهای لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم فرهنگسازی مصرف آب در بین مردم تصریح کرد: ائمه جمعه و جماعات منطقه نیز به نقش محوری خود از طریق تریبون های در اختیار عمل خواهد نمود تا بیش از این در چالش و بحران آب گرفتار نشویم.
امام جمعه شهرستان پارس آباد با اشاره به اینکه مسئولان منابع آب استان و مغان نیز باید در این روزهای بحرانی جهادی و شبانه روزی نحوه توزیع آب را مدیریت کنند، خاطرنشان کرد: ضروری است تا کشاورزان با صرفه جویی و مصرف بهینه آب مزارع خود را به آبیاری مکانیزه و قطرهای مجهز کنند.