رئیس اداره منابع آب شهرستانهای گرمی و انگوت در نشست هم اندیشی با بهره برداران منابع آب؛
رضا بدرزاده در نشست هم اندیشی با جمعی از کشاورزان و بهره برداران منابع آب در شهرستانهای گرمی و انگوت با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت منابع آب در جهان، کشورمان و استان اردبیل افزود: با بررسی وضعیت منابع آب در سطح کشورمان طی چند دهه اخیر، ضرورت های تلاش برای صیانت از منابع آب برای همه ما روشن شده است و باید راههای نادرست و رفتار نامناسب گذشته با منابع آب را تکرار نکنیم.
وی با بیان اینکه منابع آب امانتی برای نسل های آتی در دستان ماست اظهار داشت: متاسفانه در دهه های گذشته رفتارمان با منابع آب به قدری نامناسب بوده که تلاشهای فعلی دیگر کارساز نیست و باید به دنبال اقدامات سختگیرانه در این حوزه باشیم.
بدرزاده تصریح کرد: بخش کشاورزی بعنوان بزرگترین مصرف کننده منابع آبی باید از دهه های گذشته در تغییر الگوی مصرف و کشت تلاش می کرد تا امروز با این وضعیت مواجه نشویم.
رئیس اداره منابع آب شهرستانهای گرمی و انگوت با اشاره به کاهش شدید بارش ها در سالهای اخیر عنوان کرد: متاسفانه در کنار کاهش بارش ها، افزایش دما و تغییر اقلیم در منطقه نیز اتفاق افتاده است و خشکسالی های پی در پی محدودیت منابع آب در منطقه را منجر شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بخشی از فعالیت های این اداره در راستای مدیریت مصرف و صیانت از منابع آب نیز گفت: در سالجاری 18 حلقه چاه در منطقه انسداد یافته و یا از حفر آنها جلوگیری شده است که با این اقدام 108 هزار مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی بعمل آمده است.
بدرزاده افزود: امسال تاکنون 13 دستگاه کنتور هوشمند و حجمی آب و برق بر روی چاههای مجاز در دو شهرستان گرمی و انگوت نصب شده است و در همین مدت با تلاشهای صورت گرفته 16 هکتار از اراضی بستر و حریم آزادسازی شده است.
وی به انجام عملیات اصلاح منصوبات و تقلیل میزان برداشت از چاههای مجاز منطقه در سالجاری اشاره کرد و گفت: در نتیجه این اقدامات نیز 25 هزار مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است.
رئیس اداره منابع آب شهرستانهای گرمی و انگوت به اخذ سند برای 80 هکتار از اراضی واقع در بستر رودخانه های سطح شهرستانهای گرمی و انگوت در سالجاری اشاره کرد و اظهار داشت: با تلاشهای صورت گرفته امسال تاکنون در 11 نقطه دو شهرستان از برداشت غیرمجاز مصالح جلوگیری شده است.
بدرزاده همچنین خاطرنشان کرد: امسال 16 کیلومتر از طول کانال آب آور سد گیلارلو با صرف اعتباری بالغ بر 32 میلیارد ریال لایروبی شده است.
وی با اشاره به وقوع سیلابهای سالجاری در منطقه نیز اظهار داشت: با تلاش تمامی همکاران امسال بیش از 55 میلیون مترمکعب از رواناب های حاصل از سیلاب در منطقه مهار شده است.
در ادامه این نشست جمعی از کشاورزان و بهره برداران منابع آب نیز نقطه نظرات خود در خصوص شیوه های مدیریت مصرف و الگوی کشت اعلام و بر لزوم همراهی جهاد کشاورزی با سیاست های دولت در راستای تغییر الگوی کشت تاکید کردند.