معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل:

دستگاههای دولتی به تکالیف خود در مدیریت سیلاب عمل نمایند

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت: در تمامی اسناد بالادستی بخش آب و مدیریت بحران، تکالیف تمامی دستگاههای دولتی و خصوصی برای مهار و کنترل سیلاب به منظور کاستن از خسارت های احتمالی بیان شده است و تمامی دستگاهها باید طبق این تکالیف بخش آب استان را یاری نمایند.

حمید فضایلی در همایش مدیریت و مهندسی سیلاب که به مناسبت روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی و به میزبانی شرکت آب منطقه ای اردبیل برگزار می شد عنوان کرد: تمامی رودخانه های استان همه ساله توسط اکیپ های گشت و بازرسی بخش آب مورد پایش قرار می گیرند و بازگشایی بازه های خطرناک رودخانه های سطح استان به منظور عبور ایمن سیلاب مدنظر ما قرار دارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه اعتبارات تخصیصی به لایروبی و ساماندهی رودخانه های استان جوابگوی حجم مورد نیاز برای این عملیات نیست، تصریح کرد: فرمانداری ها، شهرداری ها، بخشداری ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا، دهیاران و مدیریت بحران استان باید به تکالیف خود در این راستا عمل نمایند تا مشکلی از بابت وقوع سیلاب در مناطق شهری و روستایی را شاهد نباشیم.

فضایلی اظهار داشت: در سال‌های اخیر به دلایل مختلفی از جمله تغییرات اقلیمی، تغییرات کاربری اراضی در حوضه‌های آبریز رودخانه‌ها و همچنین تجاوزات انسانی به حریم و بستر رودخانه‌ها، رژیم سیلاب در سطح کشور دستخوش تغییراتی گردیده و خطرات ناشی از آن در بسیاری از مناطق افزایش یافته است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل افزود: در شرایط فعلی، دور کردن مردم و اموال منقول ایشان از مناطق در معرض سیلاب یکی از راهکارهای در دسترس، ساده و اقتصادی کاهش پیامدهای بحران سیلاب است.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا علاوه بر هماهنگی مسئولانه همه دستگاه‌های دخیل در این امر، ضروری است جهت اجرای کامل فرآیند مدیریت سیل از پیش‌بینی تا برگشت به شرایط عادی، بسترهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی لازم نیز آماده شود.

فضایلی عنوان کرد: امروزه پیشرفت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در علم مهندسی آب و هواشناسی، موجب توسعه مداوم مدل‌های پیش‌بینی آب و هوا و فراهم شدن منابع اطلاعاتی متنوع و بهنگام (نظیر رادارهای هواشناسی و تصاویر ماهواره‌ای) گردیده و احتمال رخداد بارش‌های حدی و سیلاب‌های ناشی از آن چند روز قبل از وقوع قابل پیش‌بینی می‌باشد.

وی گفت: در کنار این دستاوردهای فنی- مهندسی جدید، توسعه رسانه‌های جمعی و شبکه‌های مجازی در کشور، ظرفیت جدیدی برای اطلاع‌رسانی سریع و ارائه آموزش‌های لازم به مردم و ارتقاء دانش عمومی را فراهم آورده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل تصریح کرد: در این نشست در نظر است تا در کنار طرح موضوعات مختلف مرتبط با مهندسی و مدیریت سیلاب، پیش‌بینی و هشدار وقوع سیلاب و همچنین نقش آموزش و اطلاع‌رسانی، به‌عنوان دو نیاز ضروری استان جهت ارتقای مدیریت سیلاب و کاهش خسارات ناشی از آن، به بحث و گفتگو گذاشته شود تا بستر مناسبی برای برنامه‌ریزی فعالیت‌های علمی و اجرایی آینده فراهم گردد.

فضایلی در پایان اظهار امیدواری کرد این کنفرانس گام کوچکی در جهت گسترش تعاملات نزدیک و چهره به چهره برنامه‌ریزان، متصدیان، مجریان و فعالان امر مدیریت سیلاب در ایران اسلامی باشد.

گفتنی است در این همایش که با مشارکت دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، فریبرز معصومی و رئوف مصطفی زاده از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی مطالب خود را با محوریت رویکرد سیستماتیک در مدیریت سیلاب و نقش آبخیزداری در کنترل سیلاب به حاضران ارائه نمودند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر: 3860
  تاریخ خبر : 1403/07/23
 192
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 33
  • بیشترین بازدید همزمان : 529
  • بازدید امروز : 921
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 10,776,314
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/01 11:10:07
  • شناسه IP شما : 3.138.134.106

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : اردبیل، میدان ارتش، شرکت آب منطقه ای اردبیل
  • کدپستی : 5619667691
  • تلفن : 3-33710001-045
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی : ardabil[at]arrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا : 33714815-045