معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقه ای اردبیل:
حمید فضایلی در آیین اختتامیه طرح داناب (طرح ملی دانش آموزی نجات آب) اردبیل با بیان اینکه آب محور توسعه محسوب میشود، افزود: از کل آبهای سطحی و زیرزمینی استان حدود ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد هم در بخش صنعت مصرف میشود.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم تنها یک درصد صرفه جویی در مصرف داشته باشیم، آب مصرفی حوزه صنعت را به طور کامل تامین خواهیم کرد.
فضایلی افزود: آبخوان دشت اردبیل ناشی از تهدید خطر فرونشست، نفسهای آخر خود را میکشد که ضروری است نهادهای متولی ، شهروندان و بهره برداران در علاج بخشی این دشت اهتمام ویژه داشته باشند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل خاطرنشان کرد: رویکردهای فعلی در بحث حفاظت از منابع آبی باید تغییر کند یعنی به جای توجه بیشتر به آبهای سطحی و طبیعی ، منابع و آبهای زیر زمینی را نجات دهیم چرا که خطر فرونشست بسیار جدی است.
فضایلی تصریح کرد: راهکار اصلی علاج بخشی منابع آبی استان ، اجرای آبیاری مدرن نیست بلکه باید احیا و تعادل بخشی دشت را در اولویت قرار داده و ناترازی آب را هم برطرف کرد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل بیان کرد: یکی از مهمترین چالش ما در بحث آب ، مدیریت تقاضا بود که همیشه با راه اندازی سازه و احداث سد به دنبال تعریف منابع جدید آبی بودیم ولی در عصر حاضر باید این رویکرد به سمت مدیریت عرضه و توجه به آبهای زیرزمینی تغییر پیدا کند.
فضایل گفت: ظرفیت آب زیرزمینی دشت اردبیل حدود ۳ میلیارد متر مکعب است که مصرف زیاد و اضافه برداشتها در سالهای اخیر موجب افت ۱۳ متری آبخوان شده است و هر ساله ذخایر آبخوان ۱۴ تا ۱۵سانتیمتر تحلیل میرود که باعث افت کیفیت آب و خاک و شور شدن آنها میشود.
در این برنامه که به همت شرکت آب منطقهای اردبیل، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش استان اردبیل برگزار شد از مروجان، رابطان، دانشآموزان و مربیان شرکتکننده در طرح داناب در نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان اردبیل تجلیل شد.
همچنین در این آیین از خبرنگاران طرح داناب که در راستای طرح ملی نجات آب همکاری مستمر داشتند، با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.