معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل:
حمید فضایلی افزود: به همت شرکت آب منطقه ای اردبیل و امور منابع آب و شرکت بهره برداری مغان تاکنون 8 دستگاه سازه کالورت زیر مجموعه شبکه آبیاری و زهکشی مغان به صورت اساسی بازسازی شده است و تعداد 22 دستگاه در محدوده لاینینگ شده شبکه واقع شده است که نیاز به بازسازی ندارند.
وی تصریح کرد: تعداد 36 دستگاه سازه کالورت باقیمانده در مناطق آبیاری اصلاندوز، شهرک و بیله سوار واقع شده اند که هر کدام از سازه های موصوف حتی بدون هیچگونه علائم بالینی از قبیل نشت و نشست سازه، به سبب سپری شدن عمر مفید هر لحظه امکان تخریب دارند و باید در زمان مناسب مورد بازسازی قرار گیرند.
فضایلی اظهار داشت: با توجه به اینکه آب شرب شهرستانهای شمالی استان (پارس آباد، گرمی، بیله سوار، اصلاندوز، جعفرآباد، مغانسر و روستاهای تابعه) و آب مورد نیاز بیش از 72 هزار هکتار از اراضی کشاورزی از طریق کانال مغان تامین می گردد در صورت تخریب این سازه ها خسارت های هنگفت و تبعات اجتماعی و تنشهای مختلف را در نقطه صفر مرزی به دنبال خواهد داشت که نیازمند بازسازی اسای می با شند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل با بیان اینکه اولویت های لازم برای بازسازی این سازه ها طبق برنامه زمانبندی توسط شرکت آب منطقه ای اردبیل بعمل آمده است، عنوان کرد: اگرچه امکان پیش بینی تخریب کالورت ها وجود ندارد ولی بر اساس اهمیت سازه و موقیعت مکانی و تاثیر آن برای شبکه و خسارت احتمالی در صورت وقوع تخریب برنامه زمانبندی برای نوسازی این سازه ها مدنظر قرار دارد.
وی افزود: اخیرا کالورت شماره 4 شبکه آبیاری و زهکشی مغان دچار نشتی و تخریب شده بود که با اهتمام همکاران منابع آب و شبکه آبیاری مغان، اقدامات لازم برای نوسازی این سازه انجام یافته و در حال اتمام می باشد.
گفتنی است کالورت، سازه ای است جهت هدایت جریان سیال در زیر مسیر کانال و حمل و نقل، این سازه می تواند در نقش یک پل به منظور عبور آب و وسایل نقلیه ظاهر شود. احداث کالورت به طور معمول در مسیر جریان طبیعی آب (بالادست به پایین دست) و به منظور کنترل جریان آب جاری، آبهای زراعی و آب حاصل از بارندگی انجام می شود.