با شش درصد کاهش در مصرف آب کشاورزی، معادل کل مصارف شرب و صنعت صرفهجویی میشود.
بهگزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، کشاورزی یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور است، بهطوریکه حدود 18 درصد تولید ناخالص ملی، 25 درصد اشتغال، تامین 85 درصد غذای جامعه، 25 درصد صادرات غیرنفتی و 90 درصد مواد اولیه مورداستفاده در صنعت غذایی را فراهم میکند.
بخش کشاورزی 94 درصد منابع آب کشور را مصرف میکند که به علت بازده پایین آبیاری و همچنین بالا بودن ضایعات کشاورزی به صورت مستقیم و غیرمستقیم بخش عمدهای از منابع آب را هدر میدهد.
با کاهش حدود شش درصدی در مصرف آب کشاورزی، معادل کل مصرف شرب و صنعت کشور آب صرفه جویی میشود و راهکارهایی که در این بخش بتواند موجب کاهش تلفات شود، از اولویت برخوردار است.
بر این اساس، انتخاب راهکارهایی که کاهش مصرف و استفاده بهینهی آب را در این بخش به دنبال داشته باشد، بسیار مهم است.
از منابع آبی نمی توان استفاده بهینه کرد مگر آنکه سه اصل عمده یعنی کارآیی مصرف آب، عدالت در توزیع آب و حفظ تعادل بوم شناختی و زیست محیطی رعایت شده باشد و ارایه بهترین راهکارهای ارتقای فرهنگ مصرف صحیح و بهینه آب در بخش کشاورزی به زیربنای فرهنگی صحیح و مطمئن و فرهنگ سازی در جامعه کشاورزی نیاز دارد که در این زمینه دو بخش دولتی و غیردولتی که همان کشاورزان و متخصصان این بخش را شامل می شود، باید به وظایف خود آگاه بوده و بهدرستي بدان عمل کنند و در توسعه کشاورزی و بهویژه بخش آب ارتباط مستمر و هماهنگی داشته باشند.