معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت:کاهش آورد رودخانه ارس در سال آبی جاری در طول دوره بهره برداری از رودخانه مذکور بی سابقه است.
بنا به گزارش اداره روابط شرکت آب منطقه ای اردبیل، مهندس بهروز محمدی در جلسه بررسی و تشریح وضعیت آبی حوضه آبریز ارس اظهار داشت: با توجه به پیش بینی وقوع خشکسالی در اسفند ماه 1392 توسط این شرکت با توجه به نامناسب بودن سطح پوشش ذخایر برفی در حوضه آبریز ارس زنگ خطر خشکسالی را به صدا درآوردیم و از همان تاریخ برنامه های ذخیره سازی و مدیریت مصرف را از سد ارس تا انتهایی ترین نقطه شبکه مغان را برنامه ریزی و عملیاتی نمودیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل افزود: در این راستاضمن درخواست از شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی و وزارت نیرو برای شروع عملیات ذخیره سازی و کاهش خروجی از سد مطابق درخواست ما برنامه ریزی شد.
وی در ادامه گفت: علاوه بر مدیریت مخزن و کاهش مصارف در سطح شبکه اقداماتی در جهت تشریح وضعیت خشکسالی و اثرات زیانبار آن در کشاورزی منطقه در قالب شورای حفاظت منابع آب استان و شهرستانها، کارگروه آب و کشاورزی استان، کارگروه انسجام بخشی آب و آبفا، مدریت بحران استان، شورای تامین، کارگروه خشکسالی و ... برگزار گردید و تصمیمات لازم در جهت کاهش اثرات خشکسالی اتخاذ گردید و تمامی دستگاههای عضو در جریان موضوع قرار گرفته و هماهنگی بین سازمانی انجام پذیرفت و برای بررسی میدانی موضوع دوبار در خرداد و تیرماه به استاندار اردبیل از وضعیت شبکه مغان بازدید و جلسات لازم برگزار گردید.
محمدی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر برگزاری جلسات مدیریتی و کارسناسی اطلاع رسانی به مردم و کشاورزان از طریق مختلف از جمله جلسات حضوری، اطلاعیه چاپ بنر، زیرنویس صدا و سیما، تیزر و سخنرانی در نماز جمعه ها و ... نیز انجام گرفت و از مردم برای مدیریت مصرف بهینه آب و همراهی با برنامه های شرکت آب منطقه ای درخواست مساعدت و حمایت گردید.
وی همچنین گفت: به موازات برنامه های فوق کارهای اجرایی و عملیاتی نیز در شبکه برای کاهش اثرات خشکسالی شروع گردید بطوریکه تاکنون نزدیک به 90 میلیون مترمکعب از آب خروجی از زهکش های شبکه های مغان از جمله باکس 3، باکس 1، dr17 و ... به شبکه بازگردانی شده و بعد از اختلاط با آب کانال اصلی مورد استفاده قرار می گیرد علاوه بر آن الزام زارعین به آبیاری شبانه، کاهش ساعات آبیاری، کاهش دفعات آبیاری، نوبت بندی آب کانال ها و قطع نوبتب آب در کانالها، گشت شبانه در سطح شبکه و نظارت بر توزیع آب و ... نیز عملیاتی شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل اظهار داشت: به منظور مدیریت مصرف در شبکه مغان علاوه بر اقدامات فوق از سطح 700 هکتار برای اولین بار نسبت به ایجاد شرایط برای اجرای سیستم آبیاری نواری قطره ای (tape) توسط بخش خصوصی اقدام گردید که این موضوع باعث افزایش عملکرد محصول و از آن مهم تر باعث کاهش مصرف آب به میزان دو سوم روش های سنتی گردید.
محمدی در پایان از مردم و کشاورزان و مشترکین شبکه مغان درخواست نمود با مجموعه همکاران این شرکت در توزیع و مدیریت آب موجود در شبکه همکاری تنگاتنگ داشته باشند تا انشاالله با کمترین تبعات و اثرات خشکسالی سال آبی جاری به اتمام برسد.