با هدف شناخت جامع و ارتقای مدیریت آبخوان دشت اردبیل؛
مدیریت منابع آب زیرزمینی با ایجاد توازن و تعادل بخشی استخراج این منبع پیچیده مهم، شامل کمیت، کیفیت و اندرکنش با منابع آب سطحی، با افزایش تقاضای آب و کاربری اراضی ارتباط دارد. از اینرو باید به تمام جنبههای توسعه با در نظر گرفتن تهدیدهای آنها توجه داشت. در مدیریت منابع آب، باید برای بعد اقتصادی – اجتماعی (مدیریت تقاضا) اهمیتی معادل بعد هیدرولوژئولوژیکی (مدیریت عرضه) قائل شد و همیشه اجتماع این دو لازم است.
افزایش سریع تقاضای آب، منجر به بهره برداری کلان آب زیرزمینی در دشت اردبیل و افت سطح ایستابی به میزان بالغ بر 12 متر طی 25 سال گذشته شده است. مسائل و مشکلات محیطی مربوط به افت سطح ایستابی شامل مواردی از قبیل: افزایش هزینه پمپاژ، کاهش کیفیت آب پمپاژ شده، احتمال ایجاد و توسعه مخروطهای افت و نشست زمین، میباشد. هدف از طرح تحقیقاتی مذکور که در قالب یک تز دکترا به انجام رسیده است، بهینه سازی برداشت از آبخوان به منظور جلوگیری از افت بیشتر سطح ایستابی و در صورت امکان، جبران کاهش ذخیره آبخوان بوده که از جمله مهمترین دستاوردهای علمی و کاربردی آن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
در این سمینار که با دعوت از مدیران و کارشناسان واحدهای تخصصی، اساتید دانشگاه و شرکتهای مهندسی مشاور مرتبط برگزار شد، پس از بحث و تبادل نظر کیفیت گزارش ارایه شده مطلوب ارزیابی گردید.