مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل:
داود نجفیان با اشاره به افزایش 56 درصدی میزان بارشها در سال زراعی جاری و رشد 36 درصدی بارندگیها نسبت به سال گذشته اظهار کرد: ضریب جریان روان آبها هر چند تناسبی با افزایش بارندگیها ندارد اما سال زراعی جاری سال امیدوارکننده برای تولید محصولات کشاورزی متنوع است.
وی با بیان اینکه در اکثر سدهای استان اردبیل به نسبت سال گذشته با افزایش حجم آبگیری روبهرو هستیم، گفت: ما در سد یامچی که بیش از 60 درصد آن صرف تامین آب شرب اهالی اردبیل، سرعین و روستاهای همجوار میشود از آغاز سال تاکنون به اندازه کل ذخیره سال گذشته که حدود 45 میلیون مترمکعب بوده ذخیرهسازی داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل در مورد ذخیره سد سبلان نیز بیان کرد: ذخیره این سد در حال حاضر 98 میلیون مترمکعب است که چندان افزایشی را نسبت به سال قبل شاهد نیستیم که این هم به دلیل عدم اتمام شبکه سبلان می باشد و در سدهای ملا احمد، گیلارلو و سقزچی نیز به مانند سال گذشته ذخیرهسازی منابع آب انجام خواهد شد.
نجفیان ادامه داد: در شمال استان وضعیت ذخیره منابع آب مطلوب است به طوری که حجم ذخیره آب در سد ارس به یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب می باشد.
وی اظهار کرد: ما با تاکید وزارت نیرو در استان اردبیل جلسات شورای حفاظت منابع آب را به صورت ماهانه برگزار میکنیم و بیش از 80 درصد اعتبارات حوزه حفاظت و بهرهبرداری صرف اجرای طرحهای مصوب در شورای آب میشود.
این مسئول با بیان اینکه سه برابر متوسط جهانی مصرف آب در سطح کشور و استان اردبیل را شاهد هستیم و بهرهوری آب در بخش کشاورزی نیز حدود 35 درصد است، بیان کرد: ما به یک مشارکت عمومی نیاز داریم تا با کار تبلیغی و فرهنگی بتوانیم مردم را نسبت به مصرف بهینه منابع آب به ویژه در بخش کشاورزی ترویج و تبلیغ کنیم.
نجفیان کاهش مصرف منابع آب را با بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری به ویژه قطرهای، بارانی و تیپ یادآور شد و افزود: دیگر سرمایهگذاری در تولید محصولات استراتژیک با منابع آب بسیار زیاد رنگ باخته و امروز جهان به سمت تولید محصولات گلخانهای حرکت میکند.
600 میلیون مترمکعب دشت اردبیل با کمبود منابع آب روبهرو است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه دشت اردبیل 600 میلیون مترمکعب با کاهش منابع آب زیرزمینی روبهرو است، تصریح کرد: این وضعیت نگرانکننده به حدی رسیده که ما کشت پسته و زعفران را ترویج کرده و باورمان بر این است که باید با گذر از بخش کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی و مدرن با ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم.
نجفیان در پایان توسعه و ترویج کشت گلخانهای را به همراه تغییر الگوی کشت محصولات با توجه به محدودیت منابع آب یادآور شد و گفت: در کنار همه این مشکلات ما با بحران زیستمحیطی در حوزه آب نیز روبهرو هستیم در حالی که باید یک برنامهریزی و هدفگذاری مناسبی را در این حوزه انجام دهیم.