مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل:
داود نجفیان اظهار کرد: ضروری است با تفکیک آب شرب و بهداشتی زمینهای را فراهم کنیم تا بهرهگیری از این ظرفیت و توانمندی براساس سند آمایشی که تهیه شده به انجام برسد.
وی با اشاره به نامه یک فرد الجزایری در دورنمای مشکلات آب آشامیدنی در دنیا در سال 2070 میلادی تصریح کرد: همه این درددلها و طرح مسائل به خاطر عمق مشکل آب در دنیاست که به تدریج منابع آب تجدیدپذیر به حداقل میرسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه به رغم کاهش بارندگیها مصرف سرانه آب ایرانیان بالاتر است، گفت: میزان بارش در ایران کمتر از یک سوم متوسط دنیاست به طوریکه ما با قرار گرفتن در 85 درصد مساحت اراضی نیمه خشک و خشک در کشور در بدترین شرایط برخورداری از منابع آب قرار داریم.
نجفیان در ادامه سخنان خود افزود: 60 درصد کل منابع آب شیرین دنیا سهم 9 کشور است که 14 درصد آن در آمازون قرار دارد در حالی که 36 درصد آب شیرین دنیا در اختیار کشورهای آسیایی است.
وی به بحران آب به عنوان یک بحران جدی اشاره کرد و گفت: به دنبال کاهش بارندگیها آب ذخیرهسازی شده در پشت سدهایمان نیز پایین آمده و ما دچار یک نوع بحران آب هستیم به طوریکه ما بیش از 80 درصد منابع آب زیرزمینی خودمان را مصرف کردیم در حالی که این متوسط در دنیا بین 20 تا 40 درصد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل مصرف 93 میلیارد متر مکعب آب را در کشور یک فاجعه توصیف کرد و افزود: بیشترین مصرف ما نیز مربوط به بخش کشاورزی، سپس صنعتی و در مراحل بعدی نیز آب شرب است.
مهندس نجفیان پایین بودن راندمان آبیاری در ایران در قیاس با کشورهای همسایه بیان کرد و ادامه داد: در برخی از کشورها این بهرهوری بین 45 تا 60 درصد و حتی در برخی کشورها حدود 72 درصد است.
وی کاهش سفرههای زیرزمینی و منابع موجود را در این زمینه یادآور شد و بیان کرد: در 10 سال گذشته 110 میلیارد متر مکعب از آبهای زیرزمینی که بیش از ظرفیت دشتها می باشد، برداشت و به مصرف رسیده است.