با هدف توسعه و ترویج بهینه مصرف منابع آب
در این بازدید که با حضور جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه انجام شد، خبرنگاران با همراهی مسئولان روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اردبیل و رئیس اداره منابع آب نمین از پروژههای اجرایی در حوزه احیا و تعادلبخشی، پلمب چاههای غیرمجاز، نصب سیستمهای کنتور هوشمند و طرحهای مرتبط با حوزه احیا و تعادلبخشی که شامل بیش از 10 پروژه در حال اجراست، بازدید کرده و از نزدیک در جریان عملیات اجرایی آن قرار گرفتند.
در این بازدید مجری طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی استان اردبیل اظهار کرد: ما در راستای عملیاتی کردن این طرح 15 پروژه اولویتدار را که عملیات اجرایی 10 مورد از آنها شروع شده، پیشبینی کردیم تا در قالب عملیاتی شدن این طرحها زمینه بهرهبرداری درست و بهینه از منابع آب فراهم آید.
محبت مصری ضرورت انسداد چاههای غیرمجاز، هوشمند کردن کنتورهای برداشت آب از چاهها، توجه به تشکیل مجموعه آببران، جلوگیری از فرونشست دشتها و توجه به احیای درست منابع آب در دشت اردبیل را بسیار ضروری اعلام کرد.
وی تصریح کرد: ما براساس جدول زمانبندی اجرای این طرح را با اهداف تعیین شده و استراتژی مشخص دنبال میکنیم و سعی و تلاشمان بر این است تا براساس استانداردهای جهانی بهرهبرداری از منابع آب را بهینه کنیم.
مجری طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی استان با بیان اینکه ما در قالب این بسته اجرایی با هماهنگی جهاد کشاورزی و دیگر دستگاهها در وهله اول سعی داریم تا سند ملی آب را تهیه و تدوین کرده و بر همین اساس الگوی کشت جدید از سوی جهاد کشاورزی ارائه شود، گفت: ما به شکل مجاز باید 86 میلیون متر مکعب برداشت آب را در دشت اردبیل شاهد باشیم که این رقم هماکنون 124 میلیون مترمکعب است که باید در قالب طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب این رقم کاهش یابد.
مصری کشاورزان را به استفاده از شیوههای نوین آبیاری دعوت کرد و افزود: با توجه به اینکه 85 درصد تسهیلات بلاعوض به کشاورزان پرداخت شده و 15 درصد مابقی نیز در قالب تسهیلات به زارعان پرداخت میشود، پس کشاورزان دیگر بهانهای برای رغبت نداشتن به استفاده از الگوهای جدید کشت و همچنین مدرنسازی سیستم آبیاری خود ندارند.
وی منفی بودن بیلان منطقه دشت اردبیل را به همراه دشت مشگین و خلخال یادآور شد و بیان کرد: جالب است غرب دشت اردبیل وضعیت به مراتب مناسبتری نسبت به شرق این دشت دارد که منابع زیرزمینی آن منفی است.
در این بازدید مدیر منابع آب شهرستان نمین نیز با بیان اینکه در این شهرستان طرحهای احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی با شاخصههای مناسبتر و توسعه و ترویج بیشتر در بین زارعان در حال اجراست، اضافه کرد: ما تاکنون موفق شدیم 201 حلقه چاه مجاز این شهرستان را به کنتور هوشمند مجهز کرده و در کنار آن با شناسایی 117 چاه کشاورزی غیرمجاز سعی در پلمب و پر کردن آنها داریم.
رحمت سلیمی ادامه داد: قطعاً با اقداماتی که آغاز شده ما ظرف چند سال آینده قادر هستیم بیش از هفت میلیون مترمکعب منابع آب زیرزمینی را احیا کنیم.