معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل:
در ابتدای این جلسه معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت: سیاست دولت در سالهای گذشته برای اجرای طرح و برنامه هایش، دولت برای دولت بود، و همه طرحها و برنامه را دولت خود طراحی و برای اجرای آن هم خودش وارد عمل می شد، ولی با توجه به کارنامه درخشان که حضور مردم در تاریخ ثبت کردند، دولت بر آن شد تا اجرای پاره ای از طرح و برنامه هایش را به خود مردم بسپارد که از جمله آن سیاست، طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی که با هدف جلوگیری از بحران آب در کشور، اصلاح الگوی مصرف کنندگان انجام داده است.
مهندس بهروز محمدی با اشاره به اینکه وضعیت آب کشور در شرایط بحران است و به تبع آن در استان اردبیل که جزو دشتهای ممنوعه اعلام گردیده است افزود: برای جلوگیری و احیاء و بازسازی منابع آب زیر زمینی از دست رفته همگی باید وارد عمل شویم.
وی ادامه داد: در این راستا نقش کشاورزان و بهره برداران کلیدی است چرا که منشاء حیات و امرار معاش این قشر مستقیما به وجود آب بستگی دارد.
مهندس محمدی اظهار کرد: در سالهای گذشته دولت برای مدیریت و استفاده درست از منابع آب زیرزمینی خوب عمل نکرده و نتیجه هم منجر به خالی شدن سد ها و کم شدن آب دشت ها گردید، به طوری که طی 20 سال اخیر 108 میلیارد متر مکعب آب زیر زمینی تجدید پذیر از دست رفته است، که 60 در صد آن به دلیل پمپاژ از آبهای زیر زمینی بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اردبیل ادامه داد: اگر این روند ادامه یابد در مدت زمان نه چندان دور همه منابع را ازدست خواهیم داد و برای نجات از وضعیت فعلی چاره ای جز برگشت دادن آب های زیر زمینی نداریم.
مهندس محمدی اعضای خانه کشاورز را اهرم قوی در پیشبرد طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی دانست و از اعضای خانه کشاورز استان خواست برای همکاری در اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیر زمینی مصمم باشند.
وی درخواست اصلی از این نهاد را فرهنگ سازی و اطلاع رسانی تغیر الگوی کشت بین کشاورزان دانست و گفت: با تغییر روش آبیاری به روشهای نوین و همچنین تغییر در کشت محصولات پر مصرف آب و جایگزین کردن محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارند، و با مدیریت صحیح مصرف آب این طلای خاموش را احیاء نمایند.
در این جلسه حمید جباری نماینده کشاورزان در شورای مرکزی خانه کشاورز اردبیل گفت: سفره آب های زیر زمینی به منزله کشتی است که سوار آن شده ایم و کشتی را هم سوراخ کرده ایم، سالهای خیلی قبل هشدار جنگ آب به ما داده شد ولی متاسفانه شنیدیم و چشمهایمان را روی آن بستیم.
این مسئول تعامل هر چه بیشتر شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی را یادآور شد و افزود: اگر این دو سازمان ارتباط نزدیک و همسو باهم داشته باشند و در یک راستا باهم قدم بردارند میتوانند موثر واقع شوند.
جباری تصریح کرد: خانه کشاورز استان در حوزه مدیریت مصرف صحیح استفاده از منابع آب های زیر زمینی آماده همکاری است و برای اجرایی نمودن هر طرح و یا برنامه ای که بتوانند در این حوزه موثر واقع شود اعلام آمادگی می نماید.
در ادامه مسئولین خانه کشاورز شهرستان ها مسائل و مشکلات مربوط به حوزه خود را تشریح کردند که مهترین آن تفکیک کارت شارژ بر اساس 6 دانگ در کنتور های هوشمند آب و برق، اصلاح الگوی کشت از طرف خود دولت، ارائه بسته های تشویقی برای کشاورزان در راستای اصلاح الگوی کشت و اطلاع رسانی به صورت جامع و صریح در این خصوص بود.