در کارگاه آموزشی طرح ملی نجات آب (داناب) در اردبیل مطرح شد؛

ضرورت اصلاح الگوی مصرف و ترویج فرهنگ صحیح آن از طریق نظام آموزشی

سه شنبه بیست و چهارم فروردین ماه به همت شرکت آب منطقه ای اردبیل و مشارکت و همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان طی آئینی کارگاه آموزشی طرح ملی نجات آب (داناب) در اردبیل با حضور جمعی از دانش آموزان و معلمان در سالن ولایت اردبیل برگزار شد.

به گزارش اداره روابط عمومی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل در این آئین گفت: سه سال از اجرای طرح دانش آموزی داناب در راستای کنترل مصرف آب می گذرد و به خاطر نتایج مثبت آن تداوم اجرای این طرح ضرورت دارد.

مهندس داود نجفیان افزود: بر اساس معیارهای تعریف شده باید 20 درصد منابع آب، مصرف و بقیه به لحاظ نیاز نسل های آینده و محیط زیست ذخیره شود اما بشر با دخالت در حوزه های مختلف از خط قرمز مصرف آب عبور کرده است.

وی مصرف 40 درصد منابع آب را مرز وضعیت بحرانی و استفاده از 60 درصد آن منابع را عین وضعیت بحران در حوزه آب تعریف کرد.

نجفیان اظهار کرد: در دنیا دو منطقه مصر با 60 درصد و ایران با 87 درصد مصرف منابع آب، بحرانی ترین مناطق در مصرف آب محسوب می شوند و از تبعات این مصرف بی رویه در کشور می توان به پدیده گرد و خاک، طوفان های شن و وضعیت نابسامان دریاچه ارومیه اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل برگزاری 13 جلسه شورای عالی آب در کشور و اتخاذ تصمیم های مهم از جمله دستیابی به حالت تعادل منابع آب ظرف 20 سال آینده را نشانه توجه و تمرکز دولت تدبیر و امید به مدیریت بخش آب دانست.

نجفیان بیان کرد: کشور ما از نظر آب، فقیر اما از حیث استفاده پرمصرف تلقی می شود؛ احداث سدهای بیش از اندازه نیاز و مطالعه نشده به محیط زیست ضربه زده است و با تداوم توسعه تاسیسات آبی، منابع موجود آب نیز از بین خواهد رفت.

وی ادامه داد: آب جایگزین ندارد و دولت به مشارکت مردم و ترویج اصلاح مصرف به عنوان ظرفیت قابل اتکاء در مدیریت منابع آب چشم دوخته است و مشارکت مردم در این امر نتایج مثبت خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل گفت: بیشترین مصرف آب را با 93 درصد میانگین کشوری در بخش کشاورزی شاهد هستیم و اگر میزان تولید کشاورزی با اتکاء این مقدار مصرف از 35درصد به 75 درصد افزایش یابد تاحدودی مصرف بالای آب در کشاورزی قابل توجیه خواهد بود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری اردبیل نیز در این آئین، دو بخش حکمرانی و مردم را در مدیریت حوزه آب مهم دانست.

شفیع شفیعی گفت: جهت جلوگیری از تشدید بحران آب در جامعه بخش مردمی در مدیریت آب باید با اصلاح الگوی مصرف و ترویج فرهنگ صحیح آن از طریق نظام آموزشی متحول شود.

وی نوبت بندی سنتی آب رودخانه و قنات ها در روستاها توسط پدران و نیاکان نسل حاضر که در برخی روستاها همچنان ادامه دارد را نگاه و شیوه مدیریتی درست در حوزه آب توصیف کرد.

شفیعی همچنین بر کنترل مصرف آب در خانه ها، تشکیل و فعالیت ان NGO های مرتبط در حوزه آب و توزیع فیلم آموزشی توجیهی (مادر کشی) در بین خانواده ها به منظور تبیین وضعیت بحرانی آب در جامعه تاکید کرد.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این آئین گفت: آموزش و پرورش در همه عرصه ها و مهارت های اجتماعی مشارکت دارد و اجرای طرح داناب برای سومین سال با نقش موثر دانش آموزان مفید خواهد بود.

کمال عالی زاده گفت: از دانش آموزان انتظار می رود در اجرای طرح داناب، ایده های خود را در قالب مقاله، داستان، نقاشی و فیلم به جامعه ارائه نمایند و با آگاهی بخشی به خانواده ها مسئولیت پذیری در صرفه جویی آب را برانگیزند.

وی خودداری از تحریف، تخریب و تضعیف در اجرای طرح داناب و برنامه ریزی صحیح، هدایت، نظارت و ارزیابی در این راستا را از دانش آموزان و مربیان خواستار شد.

در ادامه این آئین با توضیح ها و توصیه های علمی و کاربردی بهروز محمدی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان اردبیل کارگاه آموزشی صرفه جویی مصرف آب در اماکن عمومی و خصوصی برگزار شد.

پخش نماهنگ داناب، اجرای موسیقی، مسابقه علمی و تجلیل از برندگان آن از بخش های متنوع این آئین بود.

در استان اردبیل برای جلوگیری از خروج 215 میلیون مترمکعب از آب های سطحی از مرزهای شمالی این استان به جمهوری آذربایجان، هفت سد در حال احداث است.

کد خبر: 945
  تاریخ خبر : 1395/01/25
 1693
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 227
  • بیشترین بازدید همزمان : 529
  • بازدید امروز : 21,705
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 10,827,017
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/05 09:22:24
  • شناسه IP شما : 3.145.100.40

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : اردبیل، میدان ارتش، شرکت آب منطقه ای اردبیل
  • کدپستی : 5619667691
  • تلفن : 3-33710001-045
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی : ardabil[at]arrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا : 33714815-045