در راستای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی؛
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اردبیل، مدیر منابع آب شهرستان نمین در نشست با بهره برداران منابع آب در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی که در مسجد جامع آبی بیگلو و در جمع اهالی این بخش برگزار شد؛ گفت: دشت ممنوعه اردبیل شامل اردبیل، نمین، سرعین و نیر است که تا این لحظه به سبب برداشت های بی رویه در دشت ممنوعه اردبیل و نمین، این دشت از سال 1368 به بعد ممنوعه شده است و در این خصوص رسالت شرکت آب منطقه ای و ادارات تابعه سنگین شده است.
رحمت سلیمی در ادامه گفت: متاسفانه در این دشت 600 میلیون متر مکعب از حجم آب های زیر زمینی کسر شده است و برای جبران چنین خسارت باید تمهیداتی اعمال شود و به جرات می توان گفت که اگر این روند به همین سرعت ادامه داشته باشد در آینده ای نه چندان دور دشت اردبیل شبیه دشت های قزوین و همدان که شرایط خیلی بحرانی دارند خواهد شد.
مدیر منابع آب شهرستان نمین به اهداف برگزاری جلسات طرح احیا و تعادل بخشی اشاره کرد و گفت: همکاران و مدیران امور منابع آب از وزارت نیرو مکلف شده اند که در جهت آگاهی دهی و اطلاع رسانی کشاورزان از آخرین وضعیت آب های زیرزمینی جلساتی ترتیب دهند تا به همت این جلسات بتواند وضعیت بحرانی آب های زیرزمینی را با همکاری بهره برداران مدیریت کنند.
این مسئول از برنامه های وزارت نیرو در حل مشکلات آب های زیر زمینی سخن به میان آورد و گفت: در بندبند قوانین منابع آب آمده است که مسئولیت حفظ و نظارت و اجازه بهره برداری از منابع آب در حیطه وظایف شرکت آب منطقه ای و ادارات منابع آب شهرستانها می باشد و بر همین اساس با کمک و همکاری کشاورزان می توانیم این وظیفه سنگین و دشوار خود را به نحو احسن انجام داده تا به فکر نسل های بعدی نیز باشیم.
در ادامه مهندس سلیمی به اقدامات انجام شده توسط وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو برای حل کسری آب های زیر زمینی برنامه و اقداماتی همچون به راه انداختن بازارهای محلی آب و ایجاد 1200 تشکل، خرید چاههای کم بازده کشاورزان، جایگزین آب های پساب با آب های کشاورزی و ... به طور مستمرانجام می دهد.
وی در پایان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یاد کرد و گفت: امیدواریم با توجه به توانایی های نمایندگان مجلس بتوانیم از تمامی ظرفیت های این عزیزان استفاده کرده و درباره طرح احیا و تعادل بخشی اقدامات اساسی را انجام دهیم و این میسر نخواهد شد جز با کمک و همیاری کشاورزان زحمتکش.